Bobi kao Wilt Chemberlain!

screenshot / Ostataksveta

Clippersi su na sjajan način okončali predsezonu. Pobedili su u svih pet pripremnih mečeva, no Doc Rivers nije puno prepuštao slučaju, tako da je zagrevao sve svoje ključne adute. Gallinari i Harris, ako je suditi prema prvim utiscima, biće udarne igle novog tima, Beverley (ponovo je rovit) i Bradley biće bekovski par koji će predstavljati više neku vrstu odbrambenog bedema, nego šutersu opasnost po protivnika. Miloš Teodosić još je daleko od prave forme, a i trenutno nije u prvom planu. Tu je i Lou Williams koji će više tražiti priliku sa klupe, no obzirom na njegovu ubojitost Rivers će ga sigurno dosta koristiti.

No, ono što nas sve raduje jesu sve bolje igre Bobana Marjanovića koji, kada god je dobijao šansu (kao sinoć protiv Maccabia) sjajnu ju je koristio.

Bobi nikada bolje nije odigrao predsezonu – dobijao je u pet mečeva u proseku nešto više od 10 minuta, ali je za to vreme beležio 12 poena, 6.6 skokova, i 1.2 blokade uz 77 % šuta iz igre. Evo i učinka po mečevima, gde su poslednja dva zaista impresivna:

Zanimljivo, dok je Bobi bio na terenu protivnička ekipa nikada nije imala pozitivan score!

Još je impresivnije ukoliko pogledamo projekciju Bobijevog učinka ukoliko bi on u igri provodio 36 minuta. Dobijamo proseke od kojih boli glava, a koje je mogao imati samo veliki Wilt Chemberlain!

1 Trackback / Pingback

  1. Boban MVP predsezone, odlični Vučević i Dončić, uspavani Joker - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*