Raptorsi osvajaju prsten!

Ostataksveta

Izvor: theScore.com

Početak NBA lige je pred vratima. Sutra nakon ponoći, točnije u 1 sat ujutro Ligu otvara meč polufinalista Istočne konferencije između Celticsa i 76ersa. Portal theScore je uoči početka sezone izbacio svoje projekcije za nadolazeću sezonu. Rezultate su bazirali na igrici NBA 2k19.

Ovo projekcije jesu proizašle iz videoigre, no svejedno, rezultati su bili jako zanimljivi, a sigurni smo da je čak i pogodila u neki slučajevima.

Prije početka simulacije postavljeni su uvjeti: tradeovi i povrede su bile isključene, ali povrede koje su se desile prije simulacije su uračunate. Tako da su izvan stroja igrači poput Zingisa, Cousinsa i Murraya i ostali koji su u sezonu ušli povređeni.

U izboru Allstar petorki nije bilo velikih iznenađenja.

EAST

 

Screenshot/theScore

Promjene koje su se dogodile u Raptorsima su urodile plodom. I Lowry i Leonard su izborili prvu Allstar petorku. Ostatak je očekivan, sva trojica su vrlo vjerovatno najbolji na svojim pozicijama u Konferenciji. Hayward se uspio oporaviti od ružne povrede, a Love je uspješno pruzeo vodeću ulogu u Cavsima. Mjesta nije bilo za Kembu Walkera, Griffina, Dragića, Zingisa i Horforda.

STANDINGS

Screenshot/theScore

Pod vodstvom Allstar dvojca Lowry i Leonard Raptorsi su opet probili klupski rekord, drugu godinu zaredom. Kelti su bili dosta daleko ispod njih, a skok su doživjeli Bucksi koji su se izborili za prednost domaćeg terena. Ogromno iznenađenje su Netsi i Hawksi koji su nekim čudom završili u playoffu, Wizards i Cavsi su bili totalno razočarenje, a Knicksi su bili zakovani za dno.

WEST

Screenshot/theScore

Lebron je prešao iz Istočne petorke u Zapadnu. U formi je života, a Lakersi izgledaju jako dobro u predsezoni. Kralj bi mogao imati jako dobru sezonu. Najveće iznenađenje je izostanak aktualnog MVP-a Jamesa Hardena, ispred kojeg su prednost dobili Curry i Westbrook. Davis i Durant zasluženo imaju mjesta na krilu i centru. Jokića bi također mogli vidjeti u svom prvom Allstar nastupu. Svake sezone je napredovao, a ove godine Nuggetsi izgledaju najbolje otkako je on u ekipi. Butler je usprkos razdoru u Wolvesima također u petorci, a s njim i njegov suigrač KAT. Mjesta nije bilo za Lillarda, te dvojce Warriorsa Klaya i Greena, te Jazza Mitchella i Goberta.

STANDINGS

Screenshot/theScore

Westbrook je prestigao Duranta i Thunderi su bili na vrhu Zapada. Wolvesi su preživjeli Butler krizu, te čak stigli do prednosti domaćeg terena. Lakersi pod vodstvom Lebrona su bili tek na 6. mjestu, a Dončić i Smith su ugurali i Mavse u playoff. Spursi su totalno bili uzdrmani teškim početkom sezone, te smjenom generacija. To bi bilo prvi puta u posljednjih 21 godinu da Spursa nema u playoffu. Kokoškov je iznenađujuće visoko, a dno drže Kingsi što je moramo priznati možda i očekivano.

MVP

Screenshot/theScore
Screenshot/theScore

Steph Curry je imao sezonu karijere i objedinio je dva naslova. Bio je najbolji strijelac Lige sa nevjerovatnih 38 poena u prosjeku, što je najbolji prosjek još od Jordana iz sezone 1986/87 kada je on imao 37,1 poen.

DPOY

Screenshot/theScore

Bucksi su ostvarili prednost domaćeg terena, a Grčka Neman je bio najbolji obrambeni igrač Lige. Prošle godine je već istakao kandidaturu za ovu nagradu, a ove godine bi stvarno mogao doći do nje. Ako Bucksi budu imali dobru sezonu, Giannis će biti sigurno pri vrhu u izboru za DPOY i MVP nagrade.

ROY

Screenshot/theScore

Trenutno jedna od naših najvećih nada je ispunio očekivanja. Odlična allround statistika za Dončića.

MIP

Screenshot/theScore

Russell se napokon probudio i odigrao je sezonu u kojoj je napokon uhvatio konstantu. Napokon je stigao do preko 20 poena u prosjeku, a vodio je Netse čak i do playoffa.

COTY

Screenshot/theScore

Sa najboljim scoreom Lige ide i titula najboljeg Trenera godine. Možda je malo nezahvalno dobiti ovu titulu dok si na klupi Raptorsa, no Nurse je odradio odličan posao.

PLAYOFF

Screenshot/theScore

Dolazimo i od najzanimljivijeg dijela. Nurse nakon ovoga sigurno neće proći kao Casey. Raptorsi su počistili Istočnu konferenciju bez Lebrona, te bez izgubljenog meča stigli do velikog Finala. Tamo su u napetoj seriji koja je trajala maksimalnih 7 utakmica uspjeli doći do naslova. MVP titulu je ponio Leonard kojemu je to druga po redu.

Hawksi su izgleda dobili novog Currya u Youngu jer oni su stigli sve do Konferencijskog Finala. Izbacili su glavne favorite (uz Raptorse) Boston i Phillu. Boston čak s čistih 4-0.

Na Zapadu svoju su osvetu dočekali Rocketsi. Rano su izbacili Warriorse, već u drugoj rundi, a s druge strane ždrijeba Thunderi nisu imali velikih problema. U Finalu Konferencije Paul i Harden vode Rakete do velikog Finala.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*