Jenningsovo ludilo

Jennings / Instagram

Svojevremeno Brandon Jennings je bio jedan od najvećih talenata u Americi. Dominirao je na Oak Hillu, prestižnoj Američkoj srednjoj školi koja je poznata po tome da okuplja najveće košarkaše talente u regiji. Bio je izuzetno atraktivan, sjajan crossover, flashy pasovi i jako dobar odraz. Bio je spreman za NBA ligu, no Stern mu je pokvario planove. NBA je donijela odluku kako igrači moraju provesti najmanje godinu dana na sveučilištu, tj da se ne mogu prijaviti na draft direktno iz srednje škole.

Jenningsa sveučilište nije zanimalo, pa se odlučio na dotada neviđen potez. Odlučio je godinu danas igrati u Europi umjesto sveučilišta, te je stigao u Lottomaticu kod našeg Jasmina Repeše. Tamo se vidjelo da nije navikao na europsku košarku, te je bio solidan, no niti blizu dominantan kao u srednjoj školi. To mu je malo spustilo draft vrijednost no Bucksi su ga odlučili uzeti 10.pickom na draftu 2009. godine.

Počeo je sjajno, sezone u Europi mu je dobro koristila. I dalje je bio atraktivan, no kod Jaska je sazrio kao igrač i već od samog starta je bilježio vrlo dobre brojke. No jedna utakmica se posebno isticala, utakmica kada Jennings nije mogao promašiti i odigrao utakmicu kakvu nismo vidjeli još od Wilta Chamberlaina.

Uvertira je bila sjajan večer protiv Nuggetsa u kojoj je ubacio 32 poena uz 9 asista i sa gotovo 60% šuta. No onda je protiv Warriorsa uslijedila prava stvar. Početak utakmice nije odavao da nas čeka ovakva večera mladog beka. U prvoj četvrtini je ostao bez poena, a u drugoj je ubacio samo 10 poena. Onda je uslijedilo drugo poluvrijeme. Jennings je utrpao 29 poena u trećoj četvrtini i nagovijestio veliku večer. Praktički je sam vratio Buckse iz zaostatka od 8 poena koje su vukli iz prvoj dijela.

Zabijao je kako je htio, većinom iz driblinga i činilo se kako ne može promašiti. Do kraja utakmice je brojao do čak 55 poena iz odličan 21/34 šut, a izvan linije 7,24 je bio gotovo nepogrešiv. Dodao je i po 5 asista i skokova, a Warriorsi nisu imali rješenja za njega, radio je što je htio. Na kraju je ostao kratak za samo 3 poena od rekorda Wilta Chamberlaina koji je kao rookie uspio ubaciti 58 poena.

Idućih 5 sezona je bio na solidnom nivou, no nikada nije ispunio svoj puni potencijal. Nakon toga slijedi nagli pad, počela je serija povreda u njegovoj drugoj sezoni u Pistonsima, a poslije njih je promijenio 3 kluba prije nego je potpisao za Zenit. Poslije samo 10 utakmica završio je suradnju sa Zenitom nakon Instagram posta u kojem je objavio “Nikada više neću igrati u klubu u kojem otac trenira svog sina.” Tom izjavom je i završio karijeru.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. "Vraćam se jači nego ikad" - Ostatak Sveta
  2. Povratak kod starih drugova - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*