TJ sa druge planete

screenshot / Youtube

Najbolji strijelac nakon restarta nije niti Harden, ni Giannis, ni Luka, već TJ Warren. Sa pet nevjerovatnihpredstava, od kojih se ističe druga u kojoj je ubacio 53 stavile su ga na prvo mjesto među strijelcima nakon restarta. Trenutno je na nevjerovatnom prosjeku od 34.8 poena uz 6.6skokova i pomalo nevjerovatnih 60.5% šuta iz igre.

Najbolja utakmica mu je bila protiv Sixersa. Ubacio im je 53 poena, prvi koji je nakon restarta prebacio magičnu brojku od 50 poena. Sipao je Warren iz svih pozicija, a nastavak sjajne šuterske forme je imao protiv Magica kada je ubacio 21 poena uz 100%-tni šut.

Sinoć je protiv Lakersa Warren bio direktan “krivac” za pobjedu. Sjajno je ušao u utakmicu, ubacio je 18 poena u prvoj četvrtini. Lakersi su ga uspjeli zaustaviti nakon toga, ali Warren opet dolazi na svoje u posljednjoj četvrtini. Pogodio je ključnu trojku, nakon Oladipovog promašaja, a meč je završio sa 39 poena uz gotovo 70% šuta iz igre.

Warren je od svog dolaska u Ligu bio na glasu kao jako dobar napadač. Pokazao je potencijal još u dresu Sunsa, pa je njihova odluka da ga mijenjaju bila pomalo čudna. Pogotovo kada se uzme u obzir da za njega nisu dobili – ništa. Mijenjali su ga za “cash consideration” odnosno za novac. Sarver je radio gluposti, a ova bi mu se vrlo lako mogla obiti o glavu već sada.

U Phoenix je stigao 2014. godine kao 27. pick na draftu. Vrlo brzo je pohvatao sve konce i počeo ubacivati dvoznamenkast broj poena. Posljednje dvije sezone u Sunsima je bio odličan, uz Bookera najbolji igrač ekipe. Najviše je ubacivao u sezoni 2017/18 kada je bio na 19.6 poena u prosjeku uz gotovo 50% šuta iz igre. Problem su bile povrede, dosada nije odigrao niti jednu punu sezonu. To je možda jedan od razloga za odlazak iz Sunsa, no Pacersi su riskirali i višestruko mu se vratilo.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*