Podgorica slavi, pao je veliki CSKA

Euroleague

Dosadašnji nastup u Euroligi za Budućnost iz Podgorice ne može se nazvati uspjehom. U prvih 6 utakmica upisaili su 6 poraza i to većinu utakmica su završili sa dvoznamenkastim minusom. Igra nije štimala, nekako se nije vidio Đikićev rukopis na igri ove ekipe. Za razliku od prošle godine. Doveli su hrpu pojačanja, sve zvučna imena, no tek sada stvari polako sjedaju na svoje mjesto.

Prvo je pala Baskonia za prvu pobjedu Budućnosti u Euroligi, a sinoć su upisali i najveću pobjedu dosada. Možda i u klubskoj povijest. U Moraču je stigao CSKA, najskuplja ekipa Eurolige, predvođena sjajnim Itoudisom s klupe, te ponajboljim bekovima Europe Rodriguezom i De Colom. Nisu imali niti jedan jedini poraz u Euroligi, sve do Budućnosti i susreta u Morači.

Prvo poluvrijeme je izgledalo da će ovo biti standardni posao za CSKA. Igrali su sjajno, napadi su bili protočni, obrana čvrsta, a Budućnost je nekako držala priključak. No, u drugom dijelu, kreće nevjerovatna predstava Budućnosti. Protiv Baskonie su skinuli rekord Eurolige po broju pogođenih trojki, a sinoć su bili gotovo jednako dobri. Možda ne po broju pogođenih trojki, no ubacili su hrpu teških šuteva koji su ih držali u utakmici. Prednjačio je Danilo Nikolić, sjajni šuter koji je ubacio nekoliko trojki, a na kraju je ubacio i za pobjedu.

Nikolić je ubacio 4 trojke, ukupno 14 poena, a najviše je ubacio Earl Clark – 18 poena. Gordić je dodao 17, a Ivanović 9 poena. U redovima CSKA De Colo je ubacio 19 poena uz 6 asista, a Clyburn je stavio 15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*