Euroligaši stižu u pomoć

Bliži nam se još jedan kvalifikacijski prozor za Svjetsko Prvenstvo u Kini 2019. godine. Polako privodimo i ove kvalifikacije kraju, a nakon ovog prozora dosta stvari će biti jasno. Reprezentacije Srbije je dobila 3 velika pojačanja pred dvije, odlučujuće utakmice sa Izraelom i Grčkom.

Izbornik Đorđević je objavio spisak, a između ostalih na njemu su našao u Euroligaški trojac Lucić, Jović i Micić. Bayern i Efes su dali  dopuštenje da igraju za Srbija, no igrati će samo jednu utakmicu, protiv Grčke. -“Jović i Lučić ostaju u Tel Avivu posle utakmice sa Maccabiem u Euroligi, ali neće igrati protiv Izraela dan kasnije. Vratiće se sa nama u Beogradu i biće spremni za Grčku. Uspeli smo da dobijemo dozvolu i Efesa za Micića. Hvala klubovima.”- izjavio je izbornik Đorđević

Izbornik Đorđević još može računati na: Stefana Pena (Alba), Iliju Đokovića (Borac Čačak), Stefana Pota (FMP), Aleksu Avramovića (Vareze), Dragana Milosavljevića (Unikaha), Branka Lazića (Crvena zvezda), Ognjena Dobrića (Crvena zvezda), Aleksu Radanova (Crvena zvezda), Radeta Zagorca (Partizan), Marka Simonovića (Zenit), Stevana Jelovca (Bamberg), Stefana Birčevića (Banvit), Miroslava Raduljicu (Đangsu Dragons), Đorđa Gagića (Partizan), Nikolu Jovanovića (Trento) i Dejana Kravića (Virtus Bolonja).

Zagorac je dobrim igrama zaslužio povratak u reprezentaciju,  a treba izdvojiti i Dejana Kravića koji je sjajnim igrama u Virtusu dobio pozornost izbornika. Srbija se trenutno nalazi na trećem mjestu svoje grupe, sa 3 boda iz Grčke i Njemačke koji su izjednačeni na vrhu. Iza Srbija se nalazi Gruzija i Izrael sa 2 boda manje od Srba, tako da bi Đorđević sa dvije pobjede mogao riješiti ove kvalifikacije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*