Novogodišnje čudo

screenshot

Mislili smo da se nikada neće dogoditi, no Ben Simmons je počeo šutirati! Kategorički je odbijao svaku vrstu šuta izvan reketa, toliko da ove sezone do prije samo nekoliko utakmica uopće nije uputio šut izvan reketa. No, već je protiv Clippersa oprobao šut. Doduše promašio je, no čak je i pokušaj za njega napredak.

Nakon toga se oslobodio, pa je protiv Mavsa čak uputio i nekoliko šuteva. Čak je i pogodio koji. Možemo reći da to nisu bili lagani šutevi, već iz okreta preko igrača a Simmons je ubacio.

Ben je trenutno jedan od boljih igrača u Ligi, konstantna je TD opasnost, a ubilježio ga je i protiv Mavsa. Ukupno 6. ove sezone, a dosada ih je u karijeri imao ukupno 18 u samo 120 utakmica. Još su samo dvojica igrača u 120 utakmica ubilježila dvoznamenkast broj TD učinaka. Jedan je Magic, on ih ima 16, dok je drugi Oscar Robertson koji je na 50.

Dodatkom šuta, tj barem pokušaja Simmons postaje puno opasniji igrač. Olakšati će sam sebi život ukoliko to počne pogađati s nekim pristojnim postotcima. Sada ga doslovno ignoriraju izvana, što može stvarati probleme i kod ulaza i kod razigravanja. Ako počne pogađati ove šuteve, obrana se drugačije koncipira, te će Simmonsu odmah biti puno lakše.

Trener Brown je izjavio kako će ga sigurno tjerati da sve više i više šutira, a čak je razmišljao da počne šutirati i trojke iz kornera.

1 Trackback / Pingback

  1. "Zaključaj se u dvoranu i šutiraj!" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*