Ti si terorista, i takve će da trunu u turskom zatvoru!

Javni tužilac u Itanbulu najavio je raspisivanje crvene Interpolove poternice za košarkašem Knicksa, Enesom Kanterom (26), pod optužbama za terorističko delovanje. Za Kantera se tvrdi da pripada pokretu Fetulaha Gulena, koji je u političkoj zavadi sa aktuelnim predsednikom Turske, Tajipom Erdoganom.

Ovo nije prvi put da je Kanter na meti turskih institucija.

Plaši se za bezbednost

Kanter je žestoki kritičar turske politike i predsednika Erdogana. Zbog toga mu je prošlo leto oduzeto tursko državljanstvo. Jedno je vreme čak bio u pritvoru, dok je boravio u Rumuniji, jer mu putovnica nije važila. Kanter je izjavio kako se plađi za svoju bezbednost, kao i za živote članova svoje porodice i da zbog toga ne želi da putuje u Evropu.

Zatvor za Kantera

10 godina zatvora

Kako je javila turska agencija ‘Anadolija’, Sud u Turskoj podigao je optužnicu protiv oca košarkaša NBA Enesa Kantera. Mehmed Kanter, koji je profesor, optužen je da je kontaktirao oko 120 osumnjičenih s navodnim vezama s propovednikom Fetulahom Gulenom koji živi van Turske i veliki je protivnik trenutnog turskog predsednika, Tajipa Erdogana. On je izbačen iz javne službe posle neuspelog puča, i bio pet dana u pritvoru prošlog leta.

Mnogi će reći da ja u pitanju politički motivisan proces usmeren direktno protiv NBA zvezde, Enesa Kantera.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*