Top 5: Učinak naših za 21/1 i 22/1/2019

1 Bogdan Bogdanović

Bogdan je u odličnoj formi posljednjih dana. Glavna je “perjanica” Kingsa, motor koji pokreće većinu napada. U ovom brzom ritmu, u kakvom igraju Kingsi Bogdan je stigao do rekorda karijere. Protiv Netsa je ubilježio 11 asista, što mu je najviše dosada. To je upario sa 22 poena i bio je uvjerljivo najbolji igrač Kingsa. Dobru predstavu, te gotovo triple double je imao protiv ponajbolje ekipe Istoka, Raptorsa.

2 Luka Dončić

Stigoše Luka do svog prvog triple doublea u NBA karijeri. Malo je “zakasnio” te nije postao najmlađi igrač u povijesti s Td učinkom, no jako je blizu. Protiv Giannisa i Bucksa je odigrao sjajnu utakmicu. Iako ga dosta muči šut u posljednje vrijeme, Luka je ubacio 18 poena, a dodao je tome i po 11 skokova te 10 asista.

3 Jusuf Nurkić

Nastavak serije dobrih igra za Nurkića. Odradio je sjajan postao protiv Goberta i Jazza. Ovaj puta nije ostvario triple double, no bio je jako blizu. Podijelio je čak 6 blokada Jazzerima, otjerao ih o koša, a u napadu je uredno sve pospremio. Protiv Westbrooka i ekipe je  također odigrao vrlo dobar meč. Ovaj puta nije bio toliko allround raspoložen kao u prošlim utakmicama, no sada je odlučio zabijati. Ubacio je 22 poena, a tome dodao 15 skokova.

 

4 Nikola Vučević

Dominacija našeg centra protiv relativno neiskusne konkurencije. Hawksi nikako nisu mogli parirati našem centru pod obručima. Sve je izgurao, te držao obje strane pod kontrolom. Ubacio je čak 29 poena, uz preko 50% šuta iz igre, a tome je dodao i odličnih 14 skokova. Bio je ključan u stvaranju razlike, te glavni razlog pobjede Magica.

5 Nikola Mirotić

U izostanku Davisa Mirotić je bio jedno od glavnih rješenja u napadu. Uhvatio je formu, potpuno se oporavio od povrede te je počeo uredno ubacivati svoju kvotu šuteva. Pogodio je 5 trojki sa polovičnom uspješnošću, a do kraja je ubacio 21 uz 6 skokova.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*