Borba za playoff i službeno gotova

Kyle Terada, USA TODAY Sports

Na utakmici Lakersa i Nuggetsa svjedočili smo povijesnom trenutku. Lebronu Jamesu je trebalo 13 poena kako bi prestigao Michaela Jordana na vječnoj listi strijelaca NBA Lige. Već u prvom dijelu, odnosno sredinom druge četvrtine Lebron je ubacio svoj 13. poen i tako prestigao Najvećeg Ikad. Stigao je na 4. mjesto vječnih strijelaca.

Nažalost Lakersi su opet izgubili. “Osigurali” su se da neće ući u playoff, jer ovakvom igrom i predstavama nisu ni zaslužili. Nuggetsi  su ih razmontirali, iako je Jokić odigrao nešto slabiji meč, barem u poenterskom smislu. Joka je ubacio 12 poena, no imao je velkih 18 skokova te 8 asista. Napadački dio su na sebe preuzeli ostali momci iz petorke, a najviše je ubacio Barton, 23, dok je Harris stao na 19 poena.

U redovima Lakersa Lebron je ubacio 31 poena, McGee 16 i to je praktički to. Ogromne su frustracije u Lakersima, a to najbolje opisuje i Rondo koji kraj utakmica nije mogao dočekati sa suigračima već je otišao sjesti među navijače. Nešto je trulo u Los Angelesu…

Lebron je nakon utakmice izjavio kako mu je Jordan bio idol još od početka karijere. – “Mislio sam kako ovo neću moći napraviti ni za milion godina.”

Kasnije je dodao kako ipak vjeruje u ovu ekipu, te sa Lakersi zapravo najviše koriste mlade igrače, te se najviše na njih oslanjaju. Iako su ispustili playoff, Lebron izgleda vjeruje u ovu ekipu, no puno je rada pred njima.

Ove sezone su se i konačno oprostili od doigravanja. Iako su donedavno postojale teoretske šanse, Lakersi su i sami shvatili da od toga neće biti ništa. Tako su odlučili još više forsirati mlade igrače do kraja sezone, a Lebron će biti na restrikciji minuta. Također odlučeno je kako neće igrati back to back utakmica. Ove godine ćemo imati prvo finale još od 2006. godina a da niti Kobe ni Lebron ne igraju u njemu.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*