Top 5 opcija za D’Angela Russella

screenshot

D’Angelo Russell i njegovi netsi jedno su od najprijatnijih iznenađenja ove sezone. Klub koji je dugo tavorio i plaćao danak nesretnom trejdu (kada su doveli Piercea i Garnetta, a odrekli se mnoštva pickova), čini se da je konačno posložio tim za značajnije domete.

Najvažnija kockica u toj slagalici je upravo Russell kojeg su Lakersi bukvalno oterali, a Netsi oberučke prihvatili. I mlađani, 23-godišnji play, je eksplodirao ove sezone. Sa 20.5 poena, 6.8 asistencija, 3.5 skoka i 1.1. ukradene lopte, te 43 % šuta iz igre, postao je i All Star.

Naš portal je tokom leta 2018, pred sezonu, i najavio da bi Russell mogao biti ‘tempirana bomba’ NBA lige, i bar kada je on u pitanju smo pogodili:

Tempirane bombe NBA Lige

Michael Scotto iz The Athletica smatra da će potražnja za D’Angelom ovoga leta biti velika, i da će on moći da traži i maksimalni ugovor.  Jedan od čelnika klubova sa Istočne obale čak je i procenio da bi Russell mogao tražiti 20 miliona dolara po sezoni. No, neće samo Netsi biti u prilici da mu ponude novi ugovor, tu su i drugi klubovi na čekanju.
Prema stranici Fadeaway World, među tim klubovima su:

5. Los Angeles Clippers

Ima li slađe osvete Magicu i Lakersima od toga da se ode u redove gradskog rivala, Clippersa. Doc Riverse je odlučio ići na duže staze – kreirao je sjajnu mladu jezgru, a na poziciji beka je Shail Gilgeous-Alexander koji za razliku od ofanzivnog Russella ima sve predispozicije za sjajnu odbranu.

Još ako Clippersi uspeju da potpišu Kawhi Leonara, ili čak Kevina Duranta, dobijamo jedan sjajan tim koji je tada već kandidat i za sam vrh Zapada.

4. Orlando Magic

Ekipa sa Floride prolazi re-building kome nema kraja. Menjaju se treneri, taktike, igrači koji trebaju biti stožerni i samo je Nikola Vučevič konstanta. A ove sezone je dostigao svoj igrački vrhunac – nastup na All Staru. To se ne može reći i za poziciju playa, gde su prvo probali sa Elfridom Paytonom, sada su doveli rovitog Markelle Fultza, dok bi se Russell možda odlično uklopio u ovaj sistem sa svojim ofanzivnim veštinama i liderskim karakterom.

3. Phoenix Suns

Suncima fali igrač ovakvog profila, a ekipa Igora Kokoškova ima mesta u capu da ga dovede. Russell bi se sjajno uklopio sa Bookerom i sigurno bi činili jedan od najubojitijih tandema u ligi. Ako dodatmo tu pouzdanog Aytona, zatim Oubrea, i potencijalne pickove sa ovogodišnjeg drafta, Phoenix bi mogao imati tim sa sjajnim šansama u budućnosti.

Ono što bi jedino Igora Kokoškova moglo da brine su odbrambeni kvaliteti ova dva igrača koji nisu na nivou očekivanja jednog NBA trenera, posebno onog koji dolazi iz Evrope.

2. Brooklyn Nets

Ostati u Netsima i postati njihov zaštitni znak vrlo je izgledna opcija. Uz Allena, Dinwiddiea, i ostale, kao lider ove sve atraktivnije franšize, Russell će imati najviše šanse da bude lider i da sa njima redovno igra u doigravanju.

Jedino što može biti prepreka za Netse, a možda i ne – ukoliko raščiste roster od visokih ugovora – jeste potencijalno visoki ugovor kojibi D’Angelo mogao tražiti narednog leta.

1. Indiana Pacers

Prema svim procenama, Russell bi se najbolje uklopio u postojeći tim Indiana Pacerse. Prvo, bekovi Pacersa (Corey Joseph i Darren Collison) ovoga leta postaju neograničeni slobodni agenti. Drugo, u pitanju je vrlo kompaktan i defanzivno orijentisan tim, sa malo pravih šutera i ofanzivnih igrača (Bojan Bogdanović), te bi im još jedna ofanzivna opcija All Star kalibra dobro došla. Konačno, Pacersi će imati novca na capu, ali i visoke takmičarske ambicije, što bi moglo presuditi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*