Tempirane bombe NBA Lige

Screenshot/Ostataksveta

NBA Liga broji 30 ekipa. U tih 30 ekipa godišnje se izmijeni između 15-20 igrača. Izuzetno je teško doći do svojih “5 minuta slave”. Ponekada je potrebno da se potrefi više stvari da bi igrači mogli zablistati. Promjena ekipe, promjena trenera, odlazak nekog igrača… Puno je stvari koje utječu na to. Odlučili smo predstaviti 5 igrača koji bi mogli imati breakout sezonu, tj igrači koji bi iduće sezone mogli zablistati i etablirati se na NBA “nebu”.

D’Angelo Russell

Nakon odlaska iz Lakersa Russell je napokon dobio priliku da pokaže što zna. Na sveučlištu je bio fantastičan i došao je pod velikom pompom u NBA. Nažalost, u Netsim se ozlijedio gotovo odmah po dolasku, a do te povrede je bio sjajan. Sada ulazi u sezonu 100% zdrav i sa ključevima ekipe u rukama. U Netsima nemaju velika očekivanja, još se uvijek oporavljaju od “pljačke Kelta” prije nekoliko godina. Tako da su u rebuildingu i svaki rezultat bolji od ovogodišnjeg će biti uspjeh. U tom kontekstu Russell može puno.

Kevin Love

Double double mašina iz Wolvesa se malo ugasila u Cavsima. Postao je spot up šuter koji nikada nije bio dovoljno iskorišten u Clevelandu. Sada je odlaskom Lebrona postao prva violina ove ekipe. Nešto slično onome što je bio u Wolvesima. Dokazao je da se može podrediti ekipi, sada je na njemu da opet preuzme glavnu ulogu. Biti će prva napadačka opcija Cavsa, to je sigurno, i Love može imati jako dobru sezonu.

DeAndre Ayton

Prvi pick ovogodišnjeg drafta je na Ljetnoj Ligi pokazao da će biti veliki problem, već u prvoj sezoni. Nevjerovatno snažan i snalažljiv ispod koša u ovim Sunsima će sigurno biti double double igrač. Pod vodstvom našeg Kokoškova već u prvoj sezoni se može etablirati kao nositelj u ovoj ekipi. Biti će sigurno dovoljno lopti za njega, a na njemu je da ih iskoristi. Glavni kandidat za ROY-a, samo da nastavi napredovati istom brzinom.

Zach Lavine

Dobio je povjerenje uprave Bullsa u vidu novog ugovora vrijednog 80 milona $. Jako riskantan potez Bullsa. Dati velike novce beku koji se još uvijek oporavlja od povrede koljena. No, u ovoj ekipi je on glavna napadačka opcija. Prošle godine je pokazao na momente da može nositi ovu ekipu, no još je uvijek osjećao posljedice povrede. Sada u sezonu ulazi 100% spreman i mora pokazati da je ostavio sve probleme iza sebe. Ako to uradi, Lavinea očekuje sjajna sezona.

Julius Randle

Drugi dio sezone je odigrao na izuzetno visokom nivou. Da nije stigao Lebron i da Lakersi nemaju ambicija dovesti Leonarda, Randle bi sigurno potpisao s njima. No, otišao je u Pelicanse i tamo će sigurno imati veće ovlasti. Na njegovom mjestu su samo dvojica igrača, Davis i Mirotić, tako da je Randle back up opcija za dvije pozicije. Imati će dovoljno minuta, a sigurno će htjeti dokazati Lakersima da su pogriješili što su ga pustili da ode.

1 Trackback / Pingback

  1. Top 5 opcija za D'Angela Russella - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*