“Bili smo savršena ekipa”

Screenshot/Youtube

Golden State Warriorsi su postali ekipa koja će idućih nekoliko godina sigurno dominirati NBA parketama. Postali su supertim, no treba uzeti u obzir da su okosnicu ekipe oni sami izabrali na draftu. No, jedna ekipa je propustila svoju šansu da napravi istu stvari. Oklahoma Thunderi su imali u svojoj ekipi trio koji bi bez problema mogao igrati s Warriorsima, tj imali su trio MVP-a.

Kevin Durant, Russ Westbrook i James Harden su bili trojac koji je nevjerovatno puno obećavao. To su i dokazali jer 2011. godine došli su do NBA Finala. Tada su još svi bili mladi i neiskusni, a to Finale su izgubili od Heata. Nakon te sezone James Harden je još bio na rookie ugovoru i očekivao je produženje. Oklahoma nije htjela platiti porez na luksuz pa su ga odlučili tradeati u Rocketse. Kada gledamo unazad, ovo je bila jedna od najvećih “krađa” u povijesti NBA Lige.

Harden je tako otišao put Houstona, te je počeo raspad Oklahome. Durant i West su igrali zajedno još nekoliko sezona, no nisu uspjeli doći do naslova prvaka, pa je Durant otišao put Golden State. Tako da samo možemo zamišljati što je bi bilo s ovom ekipom da su ostali na okupu. Slično kao i mi, razmišlja i aktualni MVP Lige James Harden.

-“Čovječe, bili smo savršena ekipa. Savršeno posloženi. Razmišljam o toj ekipi svaki dan. Kako je netko mogao propustiti tu priliku? Nikako mi nije jasno”- izjavio je Harden. Slažemo se s Jamesom, pogotovo kada vidimo ekipu Thundera sada. Ukoliko ostave Mela (što neće napraviti) platili bi ovu ekipu 300 miliona $, tj jedan od najvećih poreza na luksuz u povijesti Lige. Čak i bez Mela će platiti porez, a nisu htjeli ostavii Hardena. Neshvatljivo…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*