Top 5 najgorih tradeova u istoriji Knicksa!

U istoriji Knicksa je bilo svačega, no u poslednjih nekoliko godina (možemo reći čak i skoro 20) rade grešku za greškom. Setimo se poslednje velike ‘investicije’ Kristapsa Porzingisa, diva iz Letonije. Mora se reći da s nekim odlukama nisu imali ni sreće. Uzmimo primer Allana Houstona kojemu su dali max ugovor. Od tada nije odigrao praktički pola sezone u komadu zbog povreda. Takve stvari im ne idu na dušu, no neke druge idu…

Stranica Fadeway World pripremila je listu najgorih trade odluka uprave iz New Yorka, donosio vam pregled.

5 Trade za Antonia McDyessa

Na dan drafta 2002. godine Knicksi daju svoj 7. pick, Cambya i Marka Jacksona za McDyessa. Antonio je bio vrlo dobar igrač, ostvario je solidnu karijeru, no u Knicksima se nije proslavio. Propustio je čitavu sezonu zbog povrede, a iduće godine je tradean nakon što je odigrao samo 18 utakmica za Knickse. Camby je u to vreme bio solidan igrač, svakako bi dao više nego McDyess, a taj 7. pick je mogao biti Nene, Amare Stoudemire ili Caron Butler (sva trojica izabrana posle 7. picka).

(Photo by Catherine Steenkeste/NBAE via Getty Images)

4 Trade za Mela

Nemojte ovo krivo shvatiti, Melo je bio odličan u Knicksima no ovaj trade ide na dušu upravi. Melo je bio free agent, već je objavio kako neće produžiti s Nuggetsima i da bi volio u Knickse. Što su onda oni napravili? Umesto da čekaju kraj sezone i potpišu Mela kao FA, oni su odlučili napraviti trade sa Nuggetsima. Za njega i Billupsa su dali redom Wilsona Chandlera, Danila Galinaria, Feltona i Mozgova + 2 picka drafta. Te godine Knicksi su solidno stajali i igrali dobru košarku, no ovime su totalno poremetili ekipu. Sada kada su u fazi rebuildinga i kada Melo želi otići oni i dalje plaćaju njego trade pickovima. Jedan u nizu bisera Uprave Knicksa.

3 Tradeali Pata Ewinga

Prvo legendu kluba ne možeš tradeati. Pogotovo Ewinga koji je čitavu karijeru proveo u Knicskima. No odlučili su se i na ovaj deal. Dali su Ewinga i Dudleya za čak 6 igrača, od kojih je vredan spomena samo Glen Rice (na zalasku karijere) i Luc Longley koji je osvajao titule s Jordanom. Dobili su i 4 picka drafta, no nisu se usrećili s time. Ovo je bio početak kraja. Iduće 3 godine su imali popunjen cap space sa ovim igračima, tako da nikakav rebuild nije dolazio u obzir. A s kvalitetom kao što su Vernon Maxiell i Vladimir Stepania ne možeš daleko.

2 Trade za Eddy Currya

Klasična pljačka Bullsa. Za Eddy Currya su dali čak 4 picka i Antonia Davisa. Curry je bio dio Baby Bullsa s Chandlerom, novim velikim Twin Towersima lige. I Knicski su zagrizli. Iako je Curry imao velikih problema sa srcem, prije tradea mu je uspostavljen nepravilan rad srca Knicski nisu marili. Čak ni kad je Curry odbio test da se vidi jel može zapravo igrati “lampice” se nisu upalile za Knickse. Naravno da je imao samo jednu solidnu sezonu za Knickse u kojoj je odigrao 69 utakmice. Ostale su bili prošarane povredama i problemima s težinom. Da stvar bude gora, opet su se rešili pickova, a kasnije su ti pickovi postali Lamarcus Aldridge i Joakim Noah. Eto čak ni njega nisu imali u naponu snage(a trebali su) već su ga pod stare dane doveli kada više ne može odigrati ni 20 minuta u komadu.

1 Trade za Bargnania

I na kraju poslastica. Andrea Bargnani. “Naš” Talijan je bio jedna od najvećih prevara NBA lige. Biran prvim pickom u Raptorse i totalno je razočarao. Jedino što je mogao raditi na terenu je bilo zabijanje koševa, a čak je i to radio jako loše. No nikakav problem za Knickse. Dali su normalno 3 picka drafta, Cambya (još uvek korisnog centra), snajpera Stevea Novaka i Quentina Richardsona. Većina nas se seća kako je Andrea igrao u Knicksima. Prvo što nije mogao ostati zdrav, drugo obrana je bila blago rečena katastrofa, a zabijao je samo malo preko 13 poena u proseku. Osim gledanja Bargnania na terenu (dobio je otkaz i u Baskoniji pre nekoliko dana- bio je povređen…) bilo je opet tradeanje pickova. Knicksi kada naprave nešto loše, onda to odrade do kraja. Uzmu loše igrače i onda podele pickove kako ne bi imali ama baš nikakve šanse za rebuilding.

1 Comment

1 Trackback / Pingback

  1. Najgori tradeovi u istoriji Lakersa - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*