Rekordna večer za Bradonju, Valančiunas “upropastio slavlje”

AccelerateTv

Poslije utakmice s Hawksima, Brada je ušao u povijesti kao prvi igrač koji ubacio svim ekipama u NBA u istoj sezone 29+ poena. Možda i najgore su prošli Grizzliesi kojima je prvi puta ubacio 57 poena, a sada je ponovio istu stvar. Samo s drugačijim epilogom.

Grizzliesi su vodili kroz čitavu utakmicu, a onda je u četvrtom periodu stvar u svoje ruke uzeo Mr.MVP. Krenula je 17-2 serija Raketa, a glavni i odgovorni sa 15 poena u tom nizu je bio tko drugi nego James Harden. Ubacio je čak 28 poena nakon treće četvrtine, te je postigao svih 10 poena u produžetku za Rakete. Na kraju je stigao do brojke od 57 poena! Tako je postao jedini igrač u NBA uz Jordana i Kobea koji su istoj ekipi u jednoj sezoni ubacili 50+ poena.

No, do pobjede nisu stigli. Memphis je odigrao odličnu utakmicu. U prvom dijelu Conley i Valančiunas nisu promašili niti jedan šut, a ubacili su kombinirano preko 30 poena. Conley je nastavio u drugom dijelu, a Valančinuas je na kraju donio pobjedu. U posljednjim sekundama produžetka, Capela ga je faulirao, a Jonas je hladnokrvno ubacio prvo bacanje, namjerno promašio drugo i tako donio pobjedu Grizzliesima.

Jonas je tim poenom stigao do carrer high-a od 33 poena, a uhvatio je i 15 skokova. Conley je ubacio 35 poena, a Caboclo je dodao 15. Osim Brade u redovima Rocketsa istaknuli su se Paul sa 18 poena i 7 asista,te Capela koji je ubacio 14 poena uz 10 skokova.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*