Petorka protiv Napada Smrti

Istok smo prošli, red je na Zapadu. Ovdje nije bilo nikakvih iznenađenja. Dvije najjače ekipe će odmjeriti snage u Finalu Konferencije. Warriorsi i Rocketsi su imali jako sličan put do Finala. Obje ekipe su ispustile po jednu pobjedu u svakoj seriji, no niti u jednom trenutku njihov prolaz nije dolazio u pitanje. Tako su prva i druga ekipa Lige po scoreu završile u ovom Finalu prije Finala. Petorka Smrti protiv napada najboljeg napada Lige predvođeni MVP-em Hardenom i sjajnim Paulom. Mečevi kreću od sutra naveče, a svi su u kasnim terminima po nas- najranije se susreću u 2 sata ujutro.

Put do finala

Rakete kao prva ekipa Lige imaju prednost. Posljednja utakmica sezone je određivala njihovog protivnika. Wolvesi su dobili Jokića i Nuggetse  i tako se plasirali u playoff. No, tamo se nisu dobro proveli. Igrali su jako lošu košarku, Rakete su dominirale. Jednu utakmicu su izgubili, no u konačnici to nije niti bilo važno. Drugi krug je donio malo veći izazov, no Rocketsi su pokazali da su ove sezone dorasli tom izazovu. Jazz je šokirao Thundere, no to je zapravo olakšalo posao Raketama. Prema matchupu Rocketsi nikako ne odgovaraju Jazzu, što se i pokazalo tijekom ove serije. Jedinu utakmicu koji su izgubili, Rocketsi su izgledali blago rečeno, katastrofalno u obranu, što je Jazz objeručke prihvatio. No, iduća utakmica je donijela veće zalaganje, pogotovo Hardena i serija se vratila u normalan kolosijek. Posljednju utakmicu je riješio Paul, nevjerovatnom predstavom i tako je izborio svoje prvo Finale u karijeri.

Relativno lagan posao su imali i Ratnici. Povredama okrnjeni Spursi nisu dorasli ovakvim Warriorsima, pa makar su oni bili bez Currya. Klay ih je odmah isprašio u prvoj utakmici, a seriju su dobili obranom. Spursi su još donekle i mogli parirati kada su im ulazili šutevi, no čim su Ratnici stegli obranu razlika se samo povećavala. Na osnovu genijalca Manua uspjeli su uzeti jednu utakmicu, no to je bilo sve od njih. Baš kao i Rocketsi, i Warriorsi su išli na iznenađenje u drugom kolu. Pelicansi su pomeli Blazerse, no i prije početka serije se znalo da jednostavno nemaju dovoljno kvalitete da zaprijete Ratnicima. Tako se i ispostavilo na kraju, petorka se još i mogla držati, no čim krenu rotacije rezultat je počeo padati. Curry se vratio u punu formu u ovoj seriji, što je ogorman dobitak pred Finale, a uz to testirali su i “Petorku Smrti” koja se pokazala dostojna svog imena u ovoj seriji.

NBA play off 2018: Rezultati, izveštaji, analize

Rakete kobne za Ratnike

Zanimljivo, sezonu su otvorili mečevi između Bostona i Cavsa, te Warriorsa i Rocketsa. Kako je počelo tako i završava… Tu prvu utakmicu su dobili Rocketsi i to sa jednim poenom razlike. Paul je debitirao, no odmah je pokupio povredu u ovom meču. Pobjedu je donio tko drugi nego Harden sa 27 poena i 11 asista, dok je Gordon s klupe dodao 24 ubačaja.

‘Rakete’ ostale bez pilota

Početkom prvog mjeseca ove ekipe su se opet susrele. Ovaj puta su Ratnici bili ti koji su slavili na kraju. Dobili su meč sa 10 razlike iako su igrali bez Duranta koji je bio povređen. No njegovu ulogu je preuzeo Green koji je sa triple double učinkom uništio Rocketse. Ubacio je 17 poena , pokupio 14 skokova i dodao 10 asista. Klay i Curry su bili u svom “modeu”. Klay je ubacio 28 poena uz 6 trojki, a Curry je dodao 29 uz 9 skokova. Ovu utakmicu su i Rakete bile oslabljenje i to za neigranje Jamesa Hardena. Njegovu ulogu je preuzeo Gordon sa 30 poena, dok je Paul ovaj puta bio sjajan sa 28 ubačaja i 9 dodavanja. Gerald Green je iznenadio s klupe, te si zaradio ugovor do kraja sezona sa čak 29 poena uz 8 pogođenih trojki.

Four-Fingered Assassin

Posljednji meč su obe ekipe napokon bile u punom sastavu. Paul se još jednom “iskupio” za lošu igru u prvom meču sezone te je vukao Rakete do pobjede. Ubacio je 33 poena uz 11 skokova i 7 asista, dok je Harden doddao 22 poena. Ratnici tako ove sezone imaju negativan score s Raketama. Ovu utakmicu loše je odigrao Klay koji je ubacio samo 8 poena, dok je Durant dodao 26, a Green 21 poen.

Ratnici izraketirani

Petorka Smrti protiv Napada Smrti

Sudar ova dva teškaša sa Zapada će sigurno biti izuzetno napet. Obje ekipe imaju odlične sezone, pogotovo Rocketsi koji su definitivno pogodili s Paulom. Sada im bekovska linija itekako može parirati Warriorsama, te su po tome rijetki u Ligi. Odlična stvar za Rocketse je i igra Clinta Capele koji bi mogao biti ključan u ovoj seriji. Ubacuje preko 14 poena uz 12 skokova ovaj playoff i sjajno surađuje s Hardenom i Paulom. Warriorsi s druge strane još uvijek traže svog  startnog centra za ovaj playoff te bi Capela mogao raditi velike probleme.

Najbolji dvojac NBA Lige

No s druge strane Warriorsi su aktivirali svoju petorku Smrti ovaj playoff. Rezultati su zaprepašćujući. Igraju nevjerovatnu obranu, sve preuzimaju, ne ostavljaju ništa slobodnog prostora, a u napadu su izuzetno opasni. D’Antoni će morati probati pronaći protuotrov za ovu petorku. Dobra je stvar što je i on pobornik snižavanja petorki, no pitanje može li sastaviti dovoljno dobru petorku da isprati ove Ratnike.?  O tome će praktički i ovisiti ova serija. Koliko će uspjeti usporiti najbolje igrače, te koliko će Rocketsi ozbiljno pristupiti obrani u ovoj seriji.

“Oni nemaju šanse protiv nas”

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. "Zašto ljudi ne vjeruju u nas?" - Ostatak Sveta
  2. NBA play off 2018: Rezultati, izveštaji, analize - Ostatak Sveta
  3. Imamo dinastiju! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*