Kako je Peđa bacio Lebrona na koljena

SLAMOnline

Preneseno sa: sportskasecanja.com

20. januar 2005. godine, prepuna dvorana „Arko Arena“ u Sakramentu prisustvuje šestoj uzastopnoj pobedi Kingsa na svom terenu. Bilo je to veče u kojem je cela prva petorka Kingsa (Bibi, Mobli, Stojaković, Veber i Miler) odigrala sjajno i postigla preko 15 poena, pa gosti iz Klivlenda predvođeni nadolazećom velikom košarkaškom zvezdom Lebronom Džejmsom nisu uspeli da izbegnu ubedljivi poraz (123:96) od objektivno jačih Kingsa. Ipak, da navijači „Kraljeva“ ne pamte taj meč „samo“ po još jednoj ubedljivoj pobedi njihovih ljubimaca pobrinuo se Peđa Stojaković.
Igrala se prva četvrtina duela, Sakramento je imao napad i vođstvo od 13:12 kada je Kris Veber dodao loptu do Predraga Stojakovića. Udarna „haubica“ Kingsa tih godina odmah po prijemu lopte pravi brzu promenu pravca i kreće u dribling. U tim trenucima mlađani Lebron Džejms, koji je tek bio napunio 20 godina, pokušavajući da stigne i zaustavi prodor Stojakovića, prilikom promene pravca gubi ravnotežu i posle klizanja završava na parketu. Potom na kolenima gleda kako Peđa Stojaković u nastavku akcije sjajnim dodavanje upošljava tadašnjeg centra Kingsa Grega Ostertaga, koji potom zakucavanjem kruniše sjajnu akciju Stojakovića.

Publika u „Arko Areni“ ovacijama je nagradila Stojakovića za sjajan prodor i asistenciju Ostertagu, ali i za to što je „bacio“ na parket momka, za koga su već tada mnogi predviđali da će uskoro zagospodariti NBA terenima i postati jedan od najboljih košarkaša u istoriji. Naravno, kako to obično i biva, navijači Kingsa i obožavaoci Predraga Stojakovića komentarisali su ovaj potez kao Peđin „čas košarke“ Lebronu, dok su oni kojima su Kavsi i „Kralj Džejms“ bili u srcu za Lebronovo padanje krivili klizav parket u „Arko Areni“ i lošu opremu Džejmsa, koji su po njima doveli do toga da se Džejms oklizne na početku prodora Stojakovića.
Čijem god mišljenu bili bliži, ipak ostaje da se pamti trenutak kada je Peđa Stojaković „bacio“ na pod „Kralja“ Džejmsa, koji je potom na kolenima posmatrao nastavak Peđinog prodora. Tih momenata možete da se podsetite na snimku koji je pred vama.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*