“Kad izađem na teren, želim igrati najbolju j****u odbranu na planeti”

screenshot

Clippersi su napravili neverovatan podvig u kojem su uspeli nakon -31 da sustignu, prestignu i pobede favorizovane šampione, Golden State sa 135 – 131 i tako stignu do 1-1 u seriji!

U ovom podvigu predvodio ih je Lou Williams sa 36 ponea, i 11 asistencija Harrel je dao 25 poena i uhvatio 10 skokova, Gallinari 24 poena, Green 13, Chamet 12, dok je Zubac imao svega 2 poena i 2 skoka.

Warriorsi su na ovom meču ostali bez DeMarcusa Cousinsa koji se povredio, ali ih je u igri držao Curry sa 29 poena, dok je Durant dodao 21 ali je ponovo imao žestoke duele sa Patrickom Beverlyem koji ga je konstantno provocirao:

“Kad izađem na teren, želim igrati najbolju jebenu odbranu na planeti,” rekao je Beverley koji je možda i ključan igrač Clippersa u ovoj seriji. U prvom duelu uspeo je isprovocirati Duranta, iznuditi dve njegove tehničke greške, a sada ga je poprilično dobro čuvao i otupeo u napadu.

Warriorsi su sve do 29. minuta imali konstantu prednost a tada je ona iznosila čak 31 poen. Verovatno tada niko nije verovao u drugačiji ishod osim pobede domaćina. No Clippersi prvo rade seriju 11 – 0, a na 5 i po minuta do kraja stižu na -3, bilo je 120 – 117 za domaćina.

Svega minutu i 10 sekundi do kraja Lou Williams izjednačuje na 128 – 128, no tada Curry odgovara trojkom na manje od minute do kraja i svi već vide tipičan završetak.

No, ne misli tako četa Doca Riversa. Trener gostiju traži time out nakon čega njegov tim pravi 5 – 0, a Chamett trojkom postavlja 133 – 131 za Clippse. Curry promašuje za tri poena, a veliki trijumf sa linije slobodnih potvrđuje Harrel, 135 – 131.

 

1 Trackback / Pingback

  1. NBA Play off: Bobi vodio Sixerse, Clippersi dobili dosad neviđenim preokretom - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*