“Bio je potkupljiv, bio je laka meta”

screenshot

Prošloga leta od aktivnog igranja u NBA oprostio se još jedan vrhunski igrač. Slučajnost ili ne, u pitanju je još jedan iz plejade trofejnih igrača koji su pod komandnom palicom Gregga Popovicha u Spursima dominirali ligom.

Boris Diaw je u sezoni 2017-2018 postao novo pojačanje ekipe Paris-Levallois, ekipe koja se takmiči u francuskom prvenstvu. U ugovoru sa klubom stajala je klauzula da Diaw ima opciju da ode u NBA ligu ukoliko naiđe dobra ponuda. No to je bilo potpuno nepotrebno. Diaw se nakon samo jedne sezone u Francuskoj odlučio oprostiti od košarke.

Diaw je kao kapiten vodio selekciju Francuske na Euru 2017, ali je u osmini finala ispao od Nemačke. Poslednjih 14 godina igrao je u NBA, za pet različitih franšiza, a najveće dojmove ostavio je kao igrač San Antonio Spursa sa kojima je 2014. stigao do titule u finalu protiv Miami Heata.

Potkupljiv je, i voli – vino

Posebna je to veza između Gregga Popovicha i nekih njegovih igrača, bilo sadašnjih ili bivših. O njegovom odnosu sa jednim od najboljih igrača u istoriji NBA, Timom Duncanom, pisano je naširoko. I mnogi znaju za njihov mali ritual sa ‘kolačem od mrkve’, kojim je Pop činio male geste, i pokazivao veliko poštovanje prema svom igraču.

No, imao je Pop i svoje ‘mušterije’ kada je u pitanju i neki drugi ‘sport’, recimo ispijanje dobrih vina gde mu je verni partner bio Boris Diaw. Bivši francuski reprezentativac, proveo je 5.5 godina u Spursima, i za to vreme podlegao pozivu velikog Gregga da mu bude partner:

“Bez njega su večere manje zabavne,” rekao je Pop. “Bio je jedan od retkih koji bi ostajao da pije sa mnom. Pokušao sam podmititi sve moje igrače sa vinom. Sa njim je bilo lako. Bio je laka meta”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*