“Dosta mi je propuštanja playoffa”

Stvari u Jordanovom dvorištu nisu u najboljem stanju. Najbolji igrač Hornetsa Kemba Walker vrlo bi lako mogao promijeniti dres tijekom ljeta. Hornetsi su ga pokušali tradeati i ove sezone, no nisu uspjeli naći dovoljno dobru ponudu, a kasnije je i Jordan izjavio kako Kemba nije na trade listi. No uskoro bi mogao promijeniti mišljenje.

Kemba je izjavio kako mu je dosta da svake godine propušta playoff, a evidentno je kako će i ove godine biti ista situacija. Kako stvari stoje slično bi moglo biti i u narednih nekoliko godina. -“U ovom trenutku želim pobjeđivati. Umoran sam od propuštanja playoffa, dosta mi je da ih gledam na TV-u.”- izjavio je Kemba. -“Uvijek sam se smatrao za igrača koji donosi pobjede. Kao da zaslužujem biti u playoffu – da se borim. To želim u budućnosti.”- jasan je bio Walker.

Ugovor mu ističe 2019. godine, no Hornetsi su u procesu promjene GM-a pa Kemba želi ostaviti novom čovjeku na čelu Hornetsa da riješi stvari. -“Kada god dobijemo novog GM-a onda ćemo vidjeti u kojem ćemo smjeru ići. Onda ćemo donijeti najbolju odluku za mene.”-izjavio je Kemba. Lako je moguće da će Hornetsi pokušati dobiti nešto za svog najbolje igrača na ljeto. Ukoliko ne naprave nek drastične promjene sumnjamo da će Kemba svoje najbolje godine htjeti provest bez ikakve šanse za titulu.

Povijest se ponavlja

Tekst iznad je pisan prošle godine, no praktički se ništa nije promijenio u Hornetsima. Osim scorea… Playoff su opet propustili, a nisu uspjeli ni zamijeniti Kembu. Tako da je vrlo vjerovatno da će ga izgubiti… Kao što je već izjavio dosta mu je propuštanja playoffa, a kako su bili 9. ekipa Istoka, ni pick na nadolazećem draftu neće biti previsok. Što znači da možemo odmah u startu prekrižiti da će Kemba dobiti pomoć preko drafta. Bridges je vrlo dobar igrač, te će biti odličan u Ligi, no Kembi je ipak potreban barem još jedan Allstar. Ako ništa drugo, rubni Allstar.

To neće doživjeti u Hornetsima, te bi se mogao zaputiti negdje drugdje. Prvi favoriti su Mavsi koji imaju praktički sve potrebno da ga dovedu. Prvo i osnovno, imaju prostora za max ugovor,  koji će gotovo sigurno ponuditi Kembi. Uz to,  u Dallasu ga čeka sjajan trener, te mladi duo pun potencijala Dončić – Zingis. Latvijac je napokon zdrav, propustio je sezonu kako bi se što bolje oporavio, te s Dončićem čini možda i najpotentniji duo Lige. Kemba bi s ovom ekipom sigurno došao do playoffa, a nakon 2,3 godine bi postali ozbiljni contenderi. To je praktički ono što Kemba traži, a Mavsi mu mogu dati sve uvjete.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Cavsi idu po novog All-stara - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*