D’Antoni ne produžava ugovor

YahooSports

Posljednje dvije godine su bile srcedrapajuće za navijače Rocketsa. Prošle godine su imali Warriorse u šaci, no povredio se Chris Paul, došlo se do sedme utakmice koju su Rocketsi odigrali katastrofalno i ispali su. Sličan scenario se desio ove sezone, no sada su oni ostali kompletni, a Warriorsi su ostali bez Duranta. Curry i Klay su igrali jako loš playoff i činilo se da bi to moglo biti to ove sezone.

Na kraju, nisu izdržali ni do sedme utakmice. Splash Braća su proigrala, te sa dvije vezane pobjede opet poslale Rocketse na odmor. Što reći nakon toga? Harden i Paul očito nisu dobitna kombinacija, iako su obojica odigrali posljednji meč u seriji jako dobro. Ostatak ekipe nije na razini, a većinu serije i nominalno treći igrač ekipe, Clint Capela je izgledao neupotrebljivo. Na idućem draft pickova nemaju, cap prostora nemaju, odlaze im trojica bitnih igrača s klupe.

Ali Morey i dalje vjeruje svojim brojevima i sistemu. Tako se bar činilo isprve. D’Antoni je trebao produžiti postojeći ugovor, odnosno počeli su pregovori oko produženja. Ti pregovori su prekinuti. D’Antoni neće produživati svoj ugovor, već će odraditi tekući, odnosno iduća sezona bi mu trebal biti posljednja na klupi Rocketsa. Morey je razočaran ovo ekipom, a na početku se činilo da će napraviti sve da ih zadrži, sada je stavio cijelu ekipu na trade block (osim Hardena). Svi igrači su dostupni ukoliko stigne dobra ponuda, uključujući i Chris Paula.

 

Nevolje u raju

Čim je CP3 stigao, povukao se problem dominantnog ball handlera u Rocketsima. I Harden i Paul su navikli imati loptu većinu vremena u svojim rukama, Harden za izolacije, a CP3 kako bi organizirao napade. Obojica su poprilično beskorisni bez lopte, iako su dobri šuteri iz spot up. To jednostavno nije njihova igra. No, nekako je to funckioniralo, Harden je bio primarni ball handler, a Cp3 je uskakao ponekada kada je igrao s Hardenom, no većinom je bio predvodnik drugih postava.

Nakon još jedne izgubljene serije protiv Warriorsa, došlo je do sukoba u svlačionici Raketa. Naime, Cp3 i Harden su se sukobili, najviše oko distribucije lopte. Paul je nekoliko puta probao razgovarati s D’Antoniem kako bi pobošljali kretanje igrača i lopte, umjesto da igraju striktno izolacijsku košarku. Mike nije odstupao od svojih zamisli, te je dao loptu u ruke Hardenu, te živio i umirao sa izolacijom.

Rakete očigledno nešto moraju mijenjati. Zapeli su s ovom ekipom, a od ovakve izolacijske košarke izgleda da nema “vajde”. Ratnici ih već nekoliko godina izbacuju iz playoffa, nekada lakše nekada teže. Harden jest možda najbolji napadač Lige, no jednostavno će morati početi dijeliti loptu ukoliko žele doći do najveće titule.

1 Trackback / Pingback

  1. Hardenu i Paulu stiže i Jimmy? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*