The North is Coming!

screenshot

Raptorsi su poveli sa 1-0 u velikom finalu sa Warriorsima. Pred svojim navijačima dobili su ih sa 118 – 109 u meču koji je obeležilo vrlo neizvesno prvo poluvreme, ali i prelomna treća deonica u kojoj je Toronto napravio značajan korak ka pobedi.

Prelomna jer su u pravo Warriorsi navikli da u toj četvrtini lome svoje protivnike i dostižu značajne rezultatske deficite, a na ovom meču su upravo Raptorsi pokazali u ovoj deonici veliku koncentraciju i to posebno u odbrani, i tu su napravili ključnu razliku za vrlo važan trijumf.

U poslednjoj četvrtini GSW pokušava da se vrati, ali su fenomenalni Siakam i Danny Green to sprečili pa je Toronto napravio seriju od 10-1 i sa +12 na sedam minuta do kraja ušao u mirniju završnicu. Toronto je nastavio da pogađa i sa druge strane da igra odličnu odbranu i Warriorsi nisu uspeli više da se vrate u utakmicu.

Toronto nije samo Kawhi, i na ovom meču se to pokazalo gde je svako u timu imao svoju ulogu i odigrao je fantastično. Najefikasniji bio je Pascal Siakam sa 32 poena (2 trojke iz 3 pokušaja) i 8 skokova. Značajan doprinos dao je Marc Gasol kojem Warriorsi nisu mogli parirati pod košem, imao je 20 poena i 7 skokova i 2 trice (u prvom poluvremenu) iz 4 pokušaja. Leonard je igrao najviše minuta i bio je ‘glue’ za sve akcije domaćina, a meč je završio sa 23 poena, 8 skokova i 5 asistencija. VanVleet je sa klupe dao 15 poena, Green je dao 11, a Lowry je uz 7 poena podelio 9 asistecija i imao je 6 skokova.

Steph Curry je bio najefikasniji kod GSW sa 34 poena (4 od 9 za tri), Klay je dao 21 (3 od 6 za tri), dok je Draymond Green imao novi triple double (treći zaredom u play offu) – po 10 poena, skokova i asistencija.

Warriorsi su dali 12 trojki iz 31 pokušaja (4 igrača su daval trojke, od toga 7 Klay i Steph), dok su Raptorsi bili raznovrsniji – 13 trojki iz 33 pokušaja – ali je 7 igraa pogađalo.

1 Trackback / Pingback

  1. NBA play off: Sad ili nikad za Raptorse - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*