Hattrick ili prvi u povijesti?

Clutchpoints

U samo jednoj sezoni, Kawhi Leonard je preokrenuo cijeli Toronto. S njim umjesto Derozana odmah su stigli do velikog Finala, a Leonard je postao treći najbolji strijelac Raptorsa u povijesti. U samo jednoj sezoni! Sa četiri pobjede zaredom srušili su sjajne Buckse koji nisu imali rješenja za ponajboljeg igrača Lige.

NBA play off: Kawhi odveo “Sever” na megdan Ratnicima

Put do Finala

Toronto Raptors

1. krug

Toronto Raptors (2) – Orlando Magic (7), 4 – 1

Polufinale Istoka

Toronto Raptors (2) – Philadelphia 76ers (3), 4-3

Finale Istoka

Milwaukee Bucks (1) – Toronto Raptors (2), 2-4

Golden State Warriors

Prvi krug

Golden State Warriors (1) – Los Angeles Clippers (8), 4 – 2

Polufinale Zapada

Golden State Warriors (1) – Houston Rockets (4), 4-2

Finale Zapada

Golden State Warriors (1) – Portland Trailblazers (3), 4-0

 

Cijela ekipa je odigrala sjajno, a sada pred njima stoji najveći izazov – Warriorsi. Vjerovatno teži od bilo kojeg s kojim su se susreli na Istoku. Klay i Step su ušli u formu, silni povređeni igrači su pred oporavkom, te su Warriorsi dosta veliki favoriti. Mogu li Raptorsi srušiti ove Warriorse?

Gledajući regularnu sezonu – odgovor je da. Raptorsi su dobili obje utakmice protiv aktualnih prvaka.  Obje utakmice su odigrane u roku od 2 tjedna. Prvu su Raptorsi dobili teškom mukom nakon dva produžetka, no treba napomenuti da su Warriorsi bili bez Currya. Ali isto tako treba napomenuti i da je KD ubacio čak 51 poen u ovoj utakmici, dok je Klay ubacio 23, no zakazao je ostatak ekipe. Osim Jerebka nitko nije bio dvoznamenkast, a Leonard je sa 37 poena vodio Kanađane do pobjede.

Druga utakmica je bila totalni blowout, iako su ovaj puta Warriorsi bili kompletni. No, takve stvari su se dešavali Warriorsima u regularnoj sezoni, tako da ovu utakmicu ne trebamo previše uzimati u obzir.

Tko je najbolji igrač Lige?

Nakon ovogodišnjeg izdanja playoffa, možemo slobodno reći da najboljeg igrača Lige možemo tražiti između dva imena – Kevin Durant i Kawhi Leonard. U trku se još može uključiti i Giannis, no on je ispao u direktnom duelu s Leonardom. Prava je šteta što KD nije zdrav, te nećemo moći gledati dvoboj ove dvojice od početka.

Leonard je prosto impresivan u ovom playoffu. Brojke su nevjerovatne: 31,2 poena, 8,8 skokova uz nevjerovatnih 50,7% šuta iz igre. Trenutno je vodeći u playoffu po ukupnom broju poena (i to je debelo u vodstvu), broju ubačenih šuteva, ukradenih lopti i minuta. Naravno da ne smijemo zaboraviti i niz ključnih pogođenih šuteva, od kojih se sigurno izdvaja onaj protiv Sixersa.

Kako bi Raptorsi bili u ikakvoj priči da dobiju ovo Finale, Leonard mora biti u formi iz prijašnjih seriju. Ne sumnjamo da će i biti.

Što se tiče KD-a on bi se trebao vratiti tijekom serije. Iako su kružile priče kako Ratnici bolje igraju bez Duranta, to je čista glupost. Čak, štoviše, protiv ovakvog Leonarda Durant im je prijeko potreban. Prvenstveno da Leonard dobije zanimaciju u obrani, a teško da može biti teža zanimacija od KD-a. Također, i ponekim šihtama KD će sigurno čuvati Leonarda, te dopustiti Iggyu malo odmora. Bez njega, će biti jako teško dobiti ovu seriju.

Ostatak

Osim Leonarda u MVP izdanju, protiv ovih Warriorsa i ostatak ekipe će morati pružiti svoj dio. Prvenstveno se ovdje misli na Lowrya, Ibaku, Gasola i ostale momke. Lowry će se vjerovatno boriti s Curryem, pa dosta toga ovisi koliko će mu omaleni Lowry otežati posao u napadu. Također potrebno je da i on da svoj obol u napadu, jer Raptorsi bez njegovog učinka postaju dosta slabija ekipa.

Choaker ili samo splet nesretnih okolnosti?

Gasol i Ibaka neće imati težak posao pod obručima, no zato će morati trčati za Greenom. Taj će posao vjerovatno odrađivati Ibaka, ali Gasol bi mogao raditi razilku na drugoj strani. Bogut je islužen igrač, a osim njega nemaju čovjeka kojega mogu poslati na visokog i teškog Gasola. Naravno računamo da nema Boogiea, za kojeg je isto upitno kada će se vratiti.

Priča serije protiv Bucksa je i dvojac s klupe van Vleet i Powell. Obojica su u drugom dijelu serije ubacili u dvije brzine više i pomeli klupu Bucksa s terena.

Powell je također eksplodirao, a od njih dvojice je potrebno da pokrenu klupu Raptorsa jer to baš najslabiji dio njihovih protivnika. Iako su i oni imali dobre utakmice, klupa Raptorsa je ipak brojnija.

1 Trackback / Pingback

  1. NBA play off: Raptorsi stigli do povijesnih 1-0 - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*