Warriorsi na aparatima, Kawhi pokorio Oracle!

NBA / screenshot

Raptorsi su na korak do raja. Sinoć su sjajnom predstavom u drugom poluvremenu potukli Golden State, na njihovom terenu, 105 – 92, i tako poveli sa velikih 3-1 u finalu.

Samo jednom je ova ekipa bila u ovakvoj situaciju. Te 2016. imali su 1-3 u finalu Zapada protiv napaljenih Thundera, ali su na kraju uspeli da preokrenu. No, protiv sebe sada imaju daleko kvalitetniju, uigraniju i iskusniju ekipu Toronta!

Warriorsi su bolje krenuli, imali su u prvoj četvrtini i dvocifrenu prednost. Držali su stvari pod kontrolom sve dok su igrali čvrstu odbranu no kada je to popustilo, kola za njih su se sjurila nizbrdo, i to baš u završnici ‘njihove’ treće četvrtine. A kada su se razigrali Leonard i Ibaka, Toronto je počeo da sustiže prednost.

Fantastičan je bio Kawhi Leonard sa 36 poena, 12 skokova, bez ijedne izgubljene lopte, Serge Ibaka je sa klupe dodao 20 poena. Na drugoj strani vratio se Klay i bio je najefikasniji sa 28 poena i 6 trojki, dok je Curry dodao 27 poena.

Nedostajao je Warriorsima pravi Steph, koga je preksinoćnja simultanka očigledno iscrpela. Nedostajao su Igoudala, Boogie Cousins, Draymond. Čudo ili ne, vratio se Looney koji je odigrao solidno (10 poena, 6 skokova) iako je najavljivano da se neće vraćati u ovoj seriji.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Istorija kaže: 38 % šansi za Raptorse, 3 % za Warriorse! - Ostatak Sveta
  2. Posrnula dinastija - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*