Dan 6: Nakon što su skoro srušili Amere, ispali sa SP!

FIBA

U derbiju dana, košarkaška reprezentacija Australije je pobedila Litvaniju sa 87 – 82 i osvojila prvu poziciju u Grupi H.

Utakmica je bila neizvesna i rešena je bukvalno u samom finišu utakmice, kada su se ‘boomersi’ bolje snašli. Australiju je predvodio Peti Mils sa 23 poena, njegova trojka u poslednjem minutu praktično je rešila pitanje pobednika utakmice.

Eron Bejns  je imao double double (21 poen i 13 skokova), a dvocifreni su bili još Nik Kej (11 poena), te Metju Delavedova i Džok Lendejl sa po 10 poena.

Grigonis bio najefikasniji u poraženom timu sa 19 poena, Lekavičus je dodao 15, a Domantas Sabonis je upisao 12.

Košarkaši SAD-a rutinski su zabeležili i treću pobedu na Mundobasketu u Kini. Izabranici Grega Popoviča nakon mučenja sa Turskom lako su izašli na kraj sa Japanom (98:45). Najefikasniji kod Amerikanaca bio je Braun sa 20 poena, 15 je postigao Voker, 14 Barns. Kod Japana Judai Baba sa 18 koševa.

Za iznenađenje dana potrudili su se Česi, koji su eliminisali Tursku sa SP, pobedivši ih 91 – 76. Česi su iznenađujuće dobro odigrali celi meč, i na kraju zasluženo prošli dalje.

Češku je predvodio centar Ondrej Balvin koji je za 29 minuta dao 17 poena (šut iz igre 8/9), a pratio ga je Vojteč Hruban sa 18.

Tursku je u životu održavao Čedi Osman (24 poena, tri skoka i tri asistencije).

Crnogorska reprezentacija je zabeležila i treći poraz na Svetskom kupu u Kini, ovoga puta od njih je bila bolja selekcija Brazila (84 – 78).

Pobedu Brazilcima doneli su Marselinjo Uertas sa 16, Kristijano Felisio sa 14, Markinjos Sosa sa 13 i Aleks Garsija sa 11 poena. Kod Crne Gore, raspoloženi za igru u napadu bili su Derek Nidam sa 16 poena i 10 asistencija, Petar Popović i Bojan Dubljević sa po 10 poena.

Crna Gora je pokušavala da se vrati u meč, dobila je poslednju deonicu sa 19 – 18, ali to je bilo dovoljno samo za novi, treći poraz na Mundobasketu.

Brazil će u drugoj fazi igrati sa Sjedinjenim Američkim Državama i pobednikom duela Turska – Češka, dok će Crna Gora igrati za plasman od 17 do 32 mesta.

Kanada je rezultatom 82 – 60 ostvarila prvu i jedinu pobedu u Grupi H, nad Senegalom, posle poraza od Australije i Litvanije, i time zauzela treću poziciju u grupi.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Kori Džozef sa 24 poena, Kevin Pengos je dodao 13, a dvocifreni učinak je imao još samo Melvin Edžim.

Na drugoj strani je Muhamed Faje ubacio 14, Lamine Sambe je dodao 10, dok je Moris Ndur upisao devet poena i 12 skokova.

1 Trackback / Pingback

  1. SP 2019: Kreće druga runda! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*