Francuzi uspjeli! Amerika je pala!

Veliki, veliki rezultat je napravila reprezentacija Francuske. U napetoj i izjednačenoj utakmici uspjeli su srušiti Amerikance. Završilo je 89-79 za Francuze, nakon velike drame na kraju. Fournier i Mitchell su imali šutersko natjecanje, a na kraju je Francuz, uz svesrdnu pomoć Goberta i na kraju De Coloa uspjela doći do najveće pobjede u svojoj povijesti.

Od samog početka utakmica je bila u egalu. Fournier i Mitchell su pogađali u prvoj četvrtini, a Gobert je već u samom početku nagovijesto njegovu dobru utakmicu. Ulaskom Albicy Francuzi dolaze do prve “veće” prednosti od 4 poena. Pop je dosta rano krenuo sa smallball postavama, a Franzuci su jedna od rijetkih ekipa na Prvenstvu koja može na to odgovoriti.

Bivši Zvezdin centar Lessort je dobro odigrao taj dio, pogotovo dok je Gobert odmarao. U trećoj dionici Francuzi dolaze i do prve dvoznamenkaste prednosti. Imali su već tada priliku otići na više, no Ntikliina je zaspao na jednom bloku u probudio Mitchella. Bek Jazza je gotovo sam vratio Amere u igru i preokrenuo utakmicu. Ulazak u posljednji period također je pripao Amerikancima, no brljanjem u napadu, odnosno sjajnom obranom Francuza vraćaju se u utakmicu. Veliku ulogu je odradio Ntikilina koji je pogodio dvije velike trojke. Fournier je ugasio na kraju, ali stvar je onda preuze De Colo koji je bacanjima mirno priveo utakmicu kraju.

Fournier je ubacio 22 poena uz 4 asista, Gobert je dominirao. Uhvatio je čak 16 skokova, ubacio 19 poena i imao dvije ključne blokade u posljednjim momentima utakmice. Mitchell je s druge strane dao sve od sebe da Ameri prođu s 29 poena, ali osim njega samo su Smart i Kemba bili dvoznamenkasti sa 11 i 10 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*