Od reprezentacije, preko epizodiste, do zova daleke Kine!

screenshot

Pre četiri godine bio je američki reprezentativac, igrao je na SP i to protiv Srbije u finalu kada su Ameri uzeli zlato. Bio je zaštitno lice Nuggetsa, no dolaskom Nikole Jokića njegova zlatna zvezda počela je da bledi. U protekloj sezoni igrao je za Rocketse i to vrlo dobro, imao je seriju vrlo dobrih mečeva, a na kraju je završio sa dobrih 12.9 poena i 8.2 skoka po meču.

Buđenje Manimala: Ovo su najbolje brojke njegove karijere!

Očekivalo se da će ovoga leta biti jedan od top slobodnih agenata i da će ga potpisati ili neki od contendera ili će u nekom klubu dobiti dobar ugovor. Na kraju je, mimo svih očekivanja, završio u dalekoj Kini. Prema Sportandu završio je u Zhenijang Lionsima za koje je potpisao ugovor vredan 4.4 miliona dolara.

Njegov debi u Kini i nije bio nešto impresivan – 8 poena, 7 skokova i 2 ukradene lopte. Od jednog solidnog NBA igrača ipak se očekivalo više:

Manimal i njegove dve mame

Kenneth Faried košarku igra s toliko fizičke moći da je zaradio nadimak Manimal – pola čovjek, pola životinja. Za američke bijele rasiste on mora da je prizor strašniji od vukodlaka: snažan i bogat crnac, dijete muslimana te, povrh svega, odgojen u gay obitelji.

Faried je, kako ponosno voli reći, odrastao s ‘dvije mame’. Smatra se sretnikom jer mu je djetinjstvo bilo ispunjeno ljubavlju unatoč traumi zbog razvoda bioloških roditelja.

Manimal i njegove dve mame

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*