Top 5: 15.-18.11.: Luka čini čuda, Vučević gospodar Istoka!

Neverovatan je Luka Dončić. Momak koji više nije košarkaško čudo ruši sve pred sobom, protivnike, rekorde, pomera granice… Već sada se o ovom 20-godišnjaku govori kao o legitimnom kandidatu za MVP lige. A, tek je počeo da igra. Sa druge strane, Nikola Vučević – taj tihi div sa Floride – igra još jednu fantastičnu sezonu, a mic po mic njegov je Orlando već u zoni za play off. Bogdan i Bjelica ključni su igrači u Kingsima – igraju sjajno u oba pravca, utiču na promenu ritma, daju važne poene, asistiraju, hvatau skokove. Nakon slabog starta, Sacramento je napravio seriju i sada imaju šanse da se bore za gornji dom Zapada.

1 Luka DONČIĆ (Mavs)


35 min, 42 pt,11 sk,12 asist,52 % FG

Luku Dončića je nemoguće zaustaviti. Kako samo ovaj momak igra sezonu, a sinoć je prosto sam srušio Spurse. Uništavao je protivnika sjajnim šutem, dao je 42 poena što mu je rekord karijere, imao je uz to 12 asistencija i 11 skokova i uz Lebrona je jedini kojem je ove sezone pošlo za rukom da ima 4 triple doubla (!!!) sa 30+ poena i 10+ asistencija. Vodeći je ove sezone u ligi sa čak 6 triple doublova.

U dosadašnjih 13 utakmica, u kojima je njegov Dallas ostvario 8 pobeda, Luka Dončić u proseku ima 29.5 poena, 10.7 skokova i 9.3 asistencije.

Luka je kandidat za najkorisnijeg igrača lige!

2 Nikola Vučević (Magic)


33 min, 30 pt, 17 sk, 6 asist, 1 bl, ukr,78 %FG

Nedostatak kvalitete u reketu Wizardsa, sjajno je iskoristio naš Vučević. Nikola je proglašen za Igrača nedelje na Istoku, a ova utakmica je bila samo “šećer na kraju”. Magic je na kraju dosta teško izvukao pobjedu protiv Wizardsa, koji su serijom u posljednjoj dionici smanjili rezultat i prišli opasno blizu. Lopta nije dobro kružila u napadu Magicu, odnosno nije dolazila do Vuča kako bi iskoristio mismatch i napadi su se promašivali. Srećom, Beal je pogriješio i Vuč je ovu sjajnu predstavu okrunio i pobjedom. Bio je strašno efikasan, na trenutke je izgledalo kao da ne može promašiti šut. Zabijao je iz reketa, ubacivao je i šuteve, a na kraju je stao na 30 poena uz čak 17 uhvaćenih lopti. Prava Allstar predstava.

 

3 Nemanja BJELICA (Kings)


31 min, 12 pt, 14 sk, 4 asist,1 bl,50 % FG

Dragulj u ekipi Kingsa. Iako po statistici se možda i ne bi reklo da je Beli jedan od ključnih igrača Kingsa. Kada pogledamo utamicu Kingsa, stvari su malo jasnije. Beli ove sezone šutira izvan pameti, trojke su mu preko 50%, a ne može se zanemariti i njegov doprinos na drugim dijelovima parketa. Protiv Kelta je bio konstantna opasnost za napadački skok, jako su ga teško zagrađivali, a kada bi na njemu završio Smart ili neko od bekova, s lakoćom je kupio skokove iznad njih. Kroz sezonu jest na preko 50% za tri poena, ali protiv Kelta nije bio toliko efikasan, ali zato je odradio lavovski posao u obrani.

 

4 Bogdan BOGDANOVIĆ (Kings)


31 min, 12 pt, 3 sk, 10 asist, 2 ukr, 29 %FG

Bogdana nije išao šut protiv Kelta, ali uspio je to nadoknaditi na druge načine. Kingsi su se sjajno držali protiv najbolje ekipe Lige, ponajviše zahvaljujući Hieldu koji je trpao sa svih strana. Kada je on išao na odmor, stvar u svoje ruke je preuzimao Bogdan. U prvom dijelu fokusirao se na razigravanje suigrača, sjajno im je otvarao šuteve, dijelio loptu na zicere, a do kraja utakmice je stigao i do dvoznamenkastog broja asista. U posljednjoj četvrtini, ubacio je neke jako bitne poene za Kingse, kojima su održavali priljučak s Keltima. Tada kada je bilo najbitnije na utakmici, Bogdan je ubacio svoje jedine trojke, iako ih je prije toga promašio 5 komada.

 

5 Bojan BOGDANOVIĆ (Jazz)


31 min,18 pt,6 sk,2 asist,41 % FG

Minnesota je iznenadila Jazz, kao gost, i pobedila ih je sa 112 – 102, iako su bililišeni usluga svog sjajnog krilnog igrača Andrewa Wigginsa. Gosti su limitirali Utah na najslabije šuterske brojke ove sezone, tek 36,5 posto iz igre, a negde oko tog proseka bio je i Bojan Bogdanović (7-17) koji je uz šest prekršaja uspeo dbio najbolji strelac Jazza sa 18 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*