Top 5 1.-3.12.: Lukin rekord karijere za tri četvrtine

Uvodni tekst…

1 Luka DONČIĆ (Dallas)


29 min, 33 pt, 18 sk, 5 asist, 50 % iz igre

Netom nakon osvojene nagrade za Igrača mjeseca Luka je postavio novi osobni rekord sa 18 skokova u utakmici protiv Pelicansa. Da stvar bude bolja, za to mu je trebalo samo 3 četvrtine. Posljednju nije niti igrao, pobjeda je bila osigurana i Dončić je odmorio. No, u ove tri četvrtine, osim 18 skokova sakupio je i 33 poena. Luki je ovo bila 16 utakmica zaredom u kojoj je postigao barem 20 poena, te imao 5+ asista i skokova. Prestigao je Lebrona koji je imao niz od 15 utakmica, stigao Westa, a nije daleko ni od Jordana koji predvodi listu sa 17 18 uzastopnih utakmica.

2 Goran DRAGIĆ (Miami)


min, 24 pt, 2 sk, 6 asist, 50 %

Čim je ušao u igru, Dragon je nagovijestio da bi mogao odigrati dobar meč. Pogodio je dvije trojke u prvoj četvrtini i tako držao Heat na pristojnoj razlici. Sjajan period je imao i sredinom druge četvrtine, kada je praktički sam držao Heat u igri. Nije dopuštao Netsima da se odvoje, te je s nekoliko vezani poena i asista držao priključak. Opet se pojavio početkom posljednje četvrtine, no osim Dragića nitko se nije iskazao u Heatu. Netsi su se odvojili i ušli u relativno mirnu završnicu. Tračak nade donio je baš Dragić faul košem, no to je bilo to od Heata.

 

3 Nemanja BJELICA (Sacramento)


31 min, 18 pt, 8 sk, 2 asist, 2 bl, 1 ukr, 70 %

Doktor je svoje najbolje minute protiv Bullsa odradio u prvoj i posljednjoj četvrtini. S trojkom i nekoliko polaganja bio je među najbolji strijelcima Kingsa prije prvog odmora. Kada su se Bullsi odvajali, Beli je “utihnuo” kao i većina Kingsa. Buđenje stiže u posljednjem periodu. Kingsi dižu razinu obrane, pogotovo Bjelica koji je u tom periodu udario dvije efektne blokade, te imao jednu ukradenu loptu. Serijom obrambenih reakcija i smislenih napada Kingsi su uspjeli prići Bullsima, ali nisu imali snage za veliki preokret.

4 Dario ŠARIĆ (Phoenix)


32 min, 16 pt, 10 sk, 2 asist, 1 bl, 46 % iz igre

Seriju loših utakmica Sunsi su uspjeli prekinuti protiv Hornetsa. Vezali su 3 poraza, ukupno 6 u posljednjih 7 utakmica, a ova pobjeda im je dobro došla. Utakmica nije mogla proći bez nervozne za navijače Sunsa. Počeli su jako dobro, na odmor su otišli sa velikom prednošću. No, u trećem periodu Hornetsi se bude i preokreću rezultat. U posljednjoj četvrtini vidjeli smo veliku borbu, a baš je Dario ubacio neke od ključnih poena. Oba puta je prekinuo seriju Hornetsa, a ona druga je mogla biti posebno opasna. Šarić je ubacio faul koš i tako prekinuo 9-0 seriju Hornetsa nešto više od 3 minute prije kraja. Bitan koš nakon kojeg Sunsi uspijevaju izvući pobjedu.

 

5 Nikola JOKIĆ (Denver)


34 min, 13 pt, 5 sk, 8 asist, 3 ukr, 33 % iz igre

-“Mučim se posljednjih utakmica. Trener je pametan, primetio je to i lopta ide drugim igračima. Nemam nikakav problem s tim. Nisam mislio da ću se ovako mučiti, ali tako je kako je.”- izjavio je Jokić nakon još jedne loše predstave za njegove standarde. Davis je dominirao u obrani pored našeg centra, koji je opet bio totalno neagresivan ka košu. Istina imao je 8 asista, no samo 13 poena u 35 minuta igre je premalo za takvog igrača. Utjeha je u tome što nam je ovo poznat scenarije. Nikola je svaku svoju NBA sezonu počinjao poprilično loše. Ove sezone čak ima i najbolje brojke. Najbolje od njega tek dolazi, sigurni smo u  to.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*