Top 5 1.1.-3.1.2020.: Dončić eksplodirao u posljednjoj četvrtini, Jokić bez asista

1 Luka DONČIĆ (Mavs)


34 min,31 pt,13 sk,7 asist,1 bl,50 %FG

Bez pomoći dvojica dosada najboljih suigrača Porzingisa i Hardaway Jr., Dončić je morao raditi prekovremeno za pobjedu protiv Netsa. Ubacio je u brzinu više u posljednjoj dionici. Sredinom četvrte četvrtine Luka je ubacio trojku i tako pokrenuo 13-4 seriju Mavsa. To se na kraju pokazalo ključnim i Mavsi su ušli u mirnu završnicu.

U toj posljednjoj dionici Luka je ubacio gotovo polovicu svojih poena, točnije 15 komada. Malo mu je falilo do triple double učinka, no kako su Mavsi bili bez dvojice ključnih igrača, morao se malo više fokusirati na ubacivanje poena.

2 Nikola VUČEVIĆ (Magic)


33 min,20 pt,11 sk,7 asist,1 bl,41 %FG

Neshvatljiva posljednja četvrtina koštala je Heat poraza. Magic je dobrano stegnuo obranu u posljednoj dionici. Dopustili su Heatu samo 6 poena, što je najmanje u jednoj četvrtini ove sezone. Sve su zatvarali, nisu dali niti milimetar prostora igračima Heata, koji su promašili svih 10 upućenih trojki.

Vučević je odlično regirao u obrani, dok je u napadu napravio ključnu razliku. Malo više od 5 minuta do kraja, napravio mini seriju od 5 uzastopnih poena i tako odveo Magic na 18 poena razlike. S takvim šutom, Heat nije imao što tražiti. Vučević je upisao još jedan double double, no sa odličnih 7 asista bio je i na rubu da ubilježi triple double.

 

3 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


24 min,22 pt,7 sk,0 asist,46 %FG

Neobična utakmica za Jokića. Prvi puta nakon dugo vremena imao je 0 asista na svom kontu. Igrao je i poprilično malo, brzo je nakupio faulove pa ga je Malone morao štedjeti. Porter Jr je preuzeo odgovornost, odigrao utakmicu života, a onda je Jokić dovršio stvar u posljednjoj četvrtini u kojoj je ubacio polovicu svojih poena.

Meč je završio sa 22 poena u samo 24 minuta koliko je uspio odigrati. Srećom, Pacersi su također imali dosta svojih problema i Nuggetsi su upisali još jednu pobjedu.

4 Bojan BOGDANOVIĆ (Jazz)


34 min,19 pt,6 sk,1 asist,1 ukr,100 %FT

Utakmica u kojoj su i Bullsi i Jazzeri igrali na mahove. Obje ekipe su napravile ogromne serije u jednom trenutku, ali posljednja serija je pripala Jazzu. Babo se mučio sa šutom iz igre, promašio je svih 5 trojki, ali sa linije je bio 100%-tan. Imao je 9/9, a posljednja dva su i prelomila meč.

Babo je u posljednje vrijeme malo pao u formi, no i dalje je uspio biti najbolji strijelac Jazza.

 

5 Džanan MUSA (Nets)


17 min,14 pt,0 sk,3 asist,85 %FG

Debitant na našoj listi. Musa je nakon gluposti protiv Pelicansa vraćen u rotaciju. Protiv Dončića i Mavsa pružio je najbolju utakmicu sezone. Atkinson mu je dao šansu, a napokon je bio dovoljno slobodan i da uzme koji šut. Ubacio ih je gotovo sve, promašio je samo 1, te je u 17 minuta uspio skupiti 14 poena.

Rupa na krilu u Netsima trajati će dok god se Durant ne vrati. Ovo je prava prlika za Musu da se izbori za više minuta i da postane kvalitetno rješenja s klupe čak i kada se KD vrati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*