“Više ni ne osećam povredu”

Nikola Jokić igrač mjeseca
Twitter/Screenshot

Nakon što je propustio 7 utakmica zbog neugodne povrede zgloba Nikola Jokić se napokon vratio na parket. Izgledao je odlično na terenu, povredu je potpuno zaliječio, te je odmah pomogao svojim Nuggetsima da dođu do pobjede protiv izravnih konkurenata za playoff, neugodnih Pelicansa. U svom povratku na teren Nikola je odmah ubilježio double double učinak, postigao je 13 poena i uhvatio 11 skokova, te je dodao i 4 asista na svoj konto.

Jokić je izjavio kako se osjeća jako dobro poslije ove bitne pobjede, te da uopće nije bilo problema sa zglobom u njegovoj prvoj utakmici. -“Rehabilitacija je prošla odlično, Carlos i ja smo odradili sjajan posao, tako da više niti ne osećam povredu. U prvim utakmicama Nikola će i dalje imati ograničenu minutažu, Malone ipak ne želi riskirati sa svojim najboljim igračem.

-“Trener je rekao da ću igrati oko 20-ak minuta. Meni je svejedno, bitno da igram, a trudit ću se dati sve od sebe za ekipu.”- završio je Nikola. Koliko je bitan u sistemu Nuggetsa i koliko je popravio igru govore njegove defenzivne statistike. Napad je već dosta puta opjevan, no ove sezone Nikola je sjajan i u obrani. Nalazi se u Top 10 igrača u Ligi prema “Real defensive plus-minus” sa inače odličnim obrambenim igračima kao što su Whiteside, Green, Baynes i ostali.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*