Top 5: 26.1.-28.1.2020.: Jokić prizemljio Rakete, Beli nastavio sjajnu formu

1 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


38 min,24 pt,12 sk,11 asist,2 ukr,50 %FG

Utakmica koju nitko nije želio igrati. Vijest o Kobeu je izašla nešto prije samog početka utakmice. Igrači to nisu dobro primili. Izgledali su izgubljeno na parketu, a nekako se najbolje snašao naš Jokić. Kako je i sam rekao poslije utakmice – “Mamba mentality – nema izgovora moraš izaći na parketi i raditi ono što voliš, nema druge.”- iskren je bio Jokić.

Upisao je 9. triple double sezone, namučio je Capelu, a D’Antoniu se ovaj puta nikako nije isplatila taktika igranja bez centra. Jokić ima previše rješenja u postu da ga se samo tako zaustavi, što je demonstirirao i ovu utakmicu.

2 Luka DONČIĆ (Mavs)


33 min,29 pt,11 sk,5 asist,41 % FG

Luka se nekako uspio sabrati nakon tragedije, te je odveo Mavse do nove pobjede. Nakon prve četvrtine Luka se slomio – “Tek tada me je “udarilo”.Ne mogu to objasniti”- rekao je Luka nakon utakmice. Uputio je točno 24 šuta u ovoj utakmici, te na neki način odao počast Kobeu. Uspio je ubaciti 29 poena, uz 5 pogođenih trojki.

Mavsi su kontrolirali većinu utakmicu. Na odmor su otišli sa dvoznamenkastom prednošću, a Thunderi su najviše uspjeli zaprijetiti nakon 11-0 serije u trećoj četvrtini. Dončić i ekipa su se uozbiljili, vratili prednost, i to je bilo to od Thundera.

 

3 Nemanja BJELICA (Kings)


41 min,20 pt,9 sk,8 asist,3 bl,2 ukr,70 %FG

U možda i najluđoj utakmici sezone, Beli je bio sjajan. Kingsi su gubili 17 razlike, 3 minute prije kraja i dobili meč… Beli je bio na rubu triple double učinka,a bilo ga je svuda po terenu. Uz Hielda i Foxa Beli je bio ključan čovjek u ovom nevjerovatnom preokretu. Imao je najveći -+ u ekipi, a ubacio je 20 poena uz sjajnih 7/10 iz igre. Dodao je i 4 trojke iz 6 pokušaja i tako nastavio igrati u sjajnoj formi.

Baš ovakva igra je ono što Walton traži od Bjelica. Izvlačio je visoke igrače izvan reketa, te se sjajno spuštao u post protiv nižih igrača. Dominirao je i u obrani, ubilježio je 2 ukradene lopte i 3 blokade i tako zaokružio odličnu predstavu.

4 Bojan BOGDANOVIĆ (Jazz)


35 min,30 pt,1 sk,2 asist,55 %FG

Činilo se kako će to biti šetnja za Jazzere, Rocketsi su bili bez Westbrooka i Hardena, ali svejedno nisu uspjeli doći do pobjede. Pacersi su izgubili, Gordon im je ubacio okruglih 50 poena. Babo je svoj posao odradio odlično. Namjestio je ruku i ubacio je Rocketsima 30 poena uz sjajan šut izvana. Njegovim trojkama Jazzeri su prišli na najmanju prednost, točnije 6 razlike. Više od toga nije išlo.

Babo i Mitchell su ubacili kombinirano 66 poena, preko 50% svoje ekipe. Nisu imali kvalitetnu podršku, te nisu uspjeli iskoristiti izostanak dva ključna igrača i nastaviti pobjednički niz.

 

5 Goran DRAGIĆ (Heat)


30 min,23 pt,2 sk,4 asist,2 ukr,42 %FG

Prvi meč koji je Heat izgubio na domaćem terenu protiv ekipe s Istoka. Kobni su bili Kelti, a Dragon je s klupe pružio odličan meč. Boston je bio u skraćenoj rotaciji, Stevens je koristio samo 3 izmjene, ali Heat svejedno nije uspio nastaviti niz nepobjedivosti. Dragić je bio najbolji strijelac Heata sa 23 poena, dok se ostali baš i nisu proslavili. Kelti su igrali izuzetno čvrstu obranu, samo su se Dragić i Butler nekako snašli u napadu. Jedini su bili agresivni protiv ovakve obrane i zaradili su kombinirano 23 bacanja, dok je ostatak ekipe šutirao samo 8 komada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*