Crno beli div: 10 dana NBA, 9 titula i 7 blokada

screenshot / Youtube

Crnogorski div, kako su ga zvali, iz rodnih Pljevalja je sa 14 godina došao u Beograd, gdje je potpisao za FMP, a svet mu se okrenuo za 180 stepeni već sa 17 godina, kada je potpisao zanosan ugovor u Turskoj. Igrao je još u Rusiji, Crnoj Gori i Iranu, naravno u Partizanu, a kratko je boravio i u NBA.

Jedan od najviših

Crnogorski div je stigao u NBA sa svojih impresivni 229 cm, i mnogi su očekivali da će nastaviti stazama dugajlije poput Manute Bola, Shawna Bredleya i drugih koji su ušli u istoriji NBA kao najviši igrači. No, Vranješa su samo nekoliko meseci nakon odabira na draftu Knicski otpustili, da bi ga tokom 2004 u januaru Blazersi potpisali na 10 dana, kada je odigrao samo 1 meč. I to bi bilo to što se njegove NBA karijere tiče.

Tokom desetodnevnog boravka u Portlandu nije ostavio dubljeg traga (odigrao jednu utakmicu), ali ostaće zabeležen u analima NBA kao jedan od najviših igraca koji je sa svojih 230 cm bio clan nekog kluba u ovoj ligi, i tu se nalazi na sedmom mestu.

7 blokada i 9 titula

Preporod je doživeo pod Duškom Vujoševićem u Partizanu gde je za 3 godine dominirao terenima regionalne lige, i osvojio 9 trofeja.

Ostaće upamćen kao jedan od najboljih blokera, u samo jednoj utakmici kosarkase Cibone uspeo je blokirati 7 puta…

Osim berbe trofeja bio je deo tima koji je 2010. igrao na fajnal foru Evrolige. Tada je nakon produžetaka Partizan poražen u polufinalu od Olimpijakosa i u borbi za treće mesto od CSKA. Nešto pre toga “crno beli” su u finalu ABA lige čuvenom trojkom Dušana Kecmana 0,6 sekundi pre kraja savladali Cibonu.

1 Trackback / Pingback

  1. Svi naši momci na draftu 2003-će! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*