Top 5: 1.2.-3.2.2020.: Jokić u društvu velikana, Bogdan prekomandovan u petorku

1 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


40 min,39 pt,10 sk,11 asist,2 bl,3 ukr,69 %FG

Strašan niz utakmica nije imao tolikog utjecaja na Jokića koliko na njegovu ekipu. Izvan stroja im je većina petorke, Murray, Harris i Millsap nisu igrali, a meč su propustili  i Porter Jr i Plumlee. Jokić je junački odigrao utakmica. Igrao je čak 40 minuta i odigrao ponajbolju utakmicu sezonu. Ubilježio je još jedan triple double učinak, ukupno 5. u karijeri s 35+ poena. S ovime je ušao u elitno društvo centara, još samo su Hakeem i Jabbar imali ovakve brojke.

Nuggetsi su poklekli nakon produžetaka, iako je Jokić netom prije kraja regularnog dijela pogodio trojku za vodstvo. Nisu izdržali, a kako im je ovo 3 utakmica u 4 dana, jednostavno nije bilo snage za produžetak.

2 Goran DRAGIĆ (Heat)


26 min,24 pt,3 sk,6 asist,1 ukr,58 %FG

Rapsodija Vreline protiv Sixersa. Razmontirali su Phillu, održali im lekciju u obrani, te ih na kraju pošteno razbili. Prvo poluvrijeme je još bio egal, ali nakon odmora kreće stroj Heata. Predvođeni Butlerom i sjajnom obranom ubacili su po 41 i 40 poena u posljednje dvije četvrtine, dok su Sixersima u trećoj dopustili samo 25. To je bilo dovoljno za nedostižnu razliku, pa je većina glavnih igrača Heata odmarala u posljednjem periodu. Intenzitet nije opao, pa je Heat nastavljao rešetati i došao na kraju do pobjede od 31 razlike.

Dragon je nakon Butlera bio najefikasniji pojedina Heata. Ušao je s klupe, kao i obično, te ubacio 24 poena uz 6 asista i  pogođene trojke iz 8 pokušaja.

 

3 Nikola VUČEVIĆ (Magic)


36 min,22 pt,7 sk,5 asist,2 ukr,52 %FG

Negativni niz od 5 utakmica bez pobjede napokon je prekinut. Magic je dobio Hornetse i tako se trgao iz crne rupe. Vučević je odradio odličan posao, standardne brojke za njega. Magic je utakmica prelomio tek nakon odmora, a žilavi Hornetsi su bili blizu gotovo čitavu utakmicu. Magicu je svakako pomogao sjajan šut za tri poena, ubacili su čak 16 trojki. Vuč je loše šutirao izvana u ovoj utakmici, ubacio je samo 1 od 5 trojki.

Zato je dominirao u reketu, gotovo da nije promašio šuta, a ubacio je 22 poena ,te pokupio je 7 skokova. Vuč se u potpunosti vratio u formu nakon povrede koja je već i zaboravljena.

4 Bogdan BOGDANOVIĆ (Kings)


31 min,23 pt,2 sk,3 asist,71 %FG

Rotacija u Kingima je godila Bogdanu. Prekomandovan je u prvu petorku, te zadnjih nekoliko utakmica pruža vrlo dobre partije. Takva je bila i protiv nesretnih Wolvesa. Vukovi su na “autocesti” za propast, utakmicu nikako ne mogu dobiti, a s njihovim glavnim igračem KAT-om nisu pobjedili sad već preko 2 mjeseca.

Kako ni Kingsi nisu u bajnoj formi, utakmica je bila skroz u egalu. Bogdan se ovaj puta istaknuo preciznošću, ruka ga je slušala, tako da je ubacio 22 poena iz samo 7 šuteva! Pogodio je 4 trojke iz 5 pokušaja, a odličnom poenterskom učinku dodao je i 2 skoka i 3 dodavanja. Na kraju utakmica Bogdan je bio i junak Kingsa. Ubacio je svih 5 bacanja kojima je održao prednost i nije dao Wolvesima da se potpuno vrate u utakmicu.

 

5 Bojan BOGDANOVIĆ (Jazz)


29 min,22 pt,2 sk,1 asist,1 ukr,54 %FG

Niz Jazza je morao negdje stati, a Lillard je odlučio da bi to trebalo biti baš protiv Blazersa. Protiv Damea u takvoj formi ne pomaže ništa, pa su Babo i Jazzeri morali potpisati poraz. Babo je odigrao dobar meč, šuterski je bio dobro raspoložen. Ubacio je čak 5 trojki iz 9 pokušaja, što je odličan učinak. Problem je što osim Conleya i Mitchella nije imao pravu pomoć suigrača, te do pobjede nisu mogli doći.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*