Da li je ovo najgora sezona u istoriji NBA?

Fadeaway World

Odluka čelništva NBA da suspenduje takmičenje na 30 dana, moglo bi definitivno zatvoriti vrata sezone 2019 – 2020. Neizvesno je koliko će pandemija Corona virusa potrajati, Amerika je od juče u izvanrednom stanju.

Ova kriza i suspenzija koštaće ligu, klubove pa i igrače milijarde dolara, no nije sve u parama. Nekoliko je tragičnih stvari koje su obeležile ovogodišnje takmičenje koje idu u prilog tvrdnji da je ovo jedna od najgorih sezona u NBA ikada, i da bi trebalo spustiti zavesu na nju.

Evo šta portal Fadeaway World, navodi kao razloge za ovu tvrdnju.

1.Milionski gubici zbog Kine

Početkom oktobra, Daryl Morey je putem Twittera podržao proteste u Hong Kongu protiv Kineske vlade. Reakcija je bila žestoka, po NBA ligu. Streaming servisi iz Kine, sponzori i parneri su se povukli, prestali su finansirati Houston i NBA, što ih je koštalo desetine miliona dolara.

Ne bodi se s rogatima!

2.Odlazak Davida Sterna

Prvog dana 2020, nekadašnji predsednik NBA David Stern umro je u 77. godini. Bio je ikona NBA i vizionar koji je značajno unapredio ovaj sport i ligu, koji je popularizovao košarku.

3.Zbogom Kobe, zbogom Gianna

Kakva je te tok tragedija koja se desila 26 januara 2020, kada je u helikopterskoj nesreći poginuo Kobe Bryant, ikona NBA, i njegova ćerka Gianna. Liga je bila u šoku, mnogi su pustili suze, a All Star meč u februaru bio je posvećen jednom od najboljih košarkaša ikada:

Poginuo Kobe Bryant!

4.Suspenzija lige zbog Corone

Konačno, NBA liga je odlučila da suspenduje sve utakmice do kraja regularnog dela tekuće sezone do daljnjeg, nakon što je košarkaš Utah Jazza Rudy Gobert bio pozitivan na virus koji se proširio Amerikom i svetom. Još jedan Gobertov saigrač bio je pozitivan, dok je šest ekipa stavljeno u izolaciju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*