Silver: Tri scenarija za nastavak NBA lige

Alonzo Adams/USA TODAY Sports

Povjerenik NBA lige Adam Silver vjeruje u mogućnost da se može spasiti barem dio sezone 2020., koja je prije tjedan dana prekinuta zbog pandemije koronavirusa, prenosi hrvatski portal Index. Silver je, međutim, priznao da ne zna kada bi se natjecanje moglo nastaviti.

Gostujući na televizijskoj postaji ESPN povjerenik lige govorio je o budućnosti prvenstva koje je prekinuto nakon što je igrač Utah Jazza Rudy Gobert zaražen virusom.

“Ne znam koliko će ovo trajati… Prošli smo tjedan rekli da će trajati najmanje 30 dana, ali u ovom trenutku zaista ne znam”, kazao je Silver.

“Po prirodi sam optimist i htio bih vjerovati da ćemo biti u stanju spasiti barem dio sezone”, dodao je, napominjući kako nastavak sezone nije moguć bez odobrenja vlasti.

Pritom je naveo tri moguća scenarija.

“Jedan je igrati utakmice s gledateljima koliko je to moguće. Drugi je igranje utakmica bez gledatelja, a treći organiziranje egzibicijske utakmice u kojoj bi igrala nekolicina igrača, možda s ciljem prikupljanja sredstava ili jednostavno za dobrobit ljudi”, nabrojao je.

Zdravi igrači igrat će za navijače u samoizolaciji? 

Silver je dodao i kako će Liga pokušati doznati postoji li protokol koji bi omogućio da se određeni igrači podvrgnu testiranju na koronavirus i da potom zdravi i izolirani u potpunoj sigurnosti odigraju utakmicu kako bi zabavili gledatelje u izolaciji.

“Mi smo prvi donijeli odluku da prekinemo sezonu, sada tražimo način da budemo prvi koji će krenuti naprijed kako bismo potaknuli ekonomiju”, nastavlja Silver.

U slučaju da sezona NBA lige bude otkazana, postavlja se pitanje hoće li liga dodijeliti individualne nagrade poput one za najkorisnijeg igrača (MVP), najboljeg obrambenog igrača ili najboljeg rookieja sezone. Silver je odgovorio da čelnici o tome nisu razgovarali.

Nakon Goberta još je šest igrača NBA lige postalo pozitivno na Covid-19: njegov suigrač u Utah Jazzu Donovan Mitchell, Christian Wood (Detroit) i četiri igrača Brooklyn Netsa, među kojima i Kevin Durant.

Brooklyn je posljednju utakmicu igrao protiv LA Lakersa, koji su jučer objavili da su “započeli svoj protokol” ne navodeći detalje o njemu. Mediji su pak objavili da su igrači i osoblje kluba u karanteni.

Silver je kazao da je osam od 30 momčadi NBA-a provelo testiranje svih svojih igrača i osoblja.

1 Trackback / Pingback

  1. Dočekali smo - NBA se vratila! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*