Zar i ti Demare?

Screenshot/Twitter

Godinu i pol trajala je ljubav između Spursa i Derozana. Spursi bi ove godine vjerovatno prekinuli preko 20 godina dug niz, te bi vjerovatno propustili playoff. Nezadovoljstvo vlada s obje strane i čini da je rastanak neminovan.

San Antonio Spursi su u proteklih 20-ak godina najstabilnija franšiza Lige. Ostvarili su rekordnih 21 uzastopni nastup u playoffu, što su okrunili sa 3 prstena. Admiral Robinson je bio prvi, Tim Duncan drugi, a nakon njih baklju je trebao preuzeti Kawhi Leonard. Svi znamo što se desilo, pod još nerazjašnjenim okolnostima Leonard je uspio “pobjeći” iz Spursa te sa Raptorsima uzeti naslov.

Košarkaška besmrtnost Spursa

Zauzvrat su dobili ponajboljeg Raptora u povijesti Demar Derozana. Sjajan igrač, no ne donosi niti blizu onoga što su mogli očekivati od Leonarda, koji je rijetki franšizni igrač u današnjoj NBA Ligi. Derozan je idealan igrač za Spurse, oldshool bek, kralj poludistance. Nažalost to se pokazalo kao izrazito neefikasno oružje. Pogotovo kada u ekipi imaš još i Aldridgea koji je isto tako specijalist s poludistance. Pop jest izjavio kako mrzi tricu, ali bez nje u današnjoj košarci jednostavno se ne može. Manjak čistih šutera u ekipi Spursa je njihova najveća mana.

Derozan nije razočarao igrama, dapače imao je dvije odlične sezone. Ono što upada u oči je kritično loš šut za tri poena. U prvoj sezoni imao je poražavajućih 16% za tri poena, dok je ove to podigao na i dalje prilično loših 26%. Šut za dva mu je među boljima u Ligi, šutira preko 50%, dok ubacuje 22,2 poena. Daleko od lošeg, no jednostavno nije dovoljno dobro ukoliko gradite ekipu oko takvog igrača. Uzeći u obzir koliko su Aldridgea stisnule godine,igre Murraya koji se vratio nakon teške povrede koljena, te prošlogodišnje senzacije Derricka Whitea, nije niti čudno da bi ove sezone Spursi vjerovatno propustili playoff.

Ugovor mu ističe, odnosno Derozan ima player opciju. Najavio je ukoliko ne bude zadovoljan pregovorima, neće iskoristiti player opciju te će postati slobodni igrač.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Simmons za McColluma, zašto da ne? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*