5 najgorih tradeova u istoriji Netsa!

screenshot / Youtube

Situacija u kojoj su se donedavno nalazili Brooklyn Netsi je verovatno najgora u ligi. Imali su ispodprosečan roster, no nisu imali salary capa, svi pickovi su im bili trejdani. Danak je plaćen nepromišljenom trejdu iz 2013., kada su uz veliku pompu dovedeni Garnett i Pierce iz Bostona, u nadi da će preko noći doneti prsten i proslaviti franšizu. To je doživelo fijasko, a Brooklyn se od toga oporavljao sve do 2019, kada su konačno imali tim vredan play offa, a koji su pojačali šampionima Irvingom i Durantom.

Kako stvari stoje, možda se jednog dana i jedan od njih dvojica nađe na ovoj listi, veće šanse ima Kyrie za sada.

5 Tradeali Cartera i Ryana Andersona

2009. godine prije početka free agencya Netsi su poslali Vince Cartera i Andersona u Magic, a zauzvrat su dobili Alstona, Battiea i Courtney Leea. Hteli su krenuti u rebuilding, Carter je ulazio u zadnju godinu ugovora, a free agent iduće godine je bio Lebron. Kralja nisu doveli, Carter i dalje igra u Memphisu, a još su dodali u deal i Andersona. Odličnog šutera koji je procvetao u Magicu, a kasnije bio odličan u Pelicansima i sada u Rocketsima.

NY Daily News

4 Trade za Geralda Wallacea

Sredinom 2011/12 sezone Netsi su izgubili sva tri krila zbog povreda. Iako nisu bili playoff ekipa i mogli su čekati draft da dovedu nekog prospekta, odlučili su se za trade. Hteli su nekog formiranog igrača, koji će im odmah doneti pobede. Izbor je pao na Geralda Wallacea. Za njega su dali Shawnea Williamsa, Memu Okura i pick drafta. Wallace je na kraju bio samo prolaznik u Netsima, ništa ozbiljno nije odigrao, a taj pick je na kraju bio Damien Lillard.

Bleacher Report

3 Tradeali su Mookie Blaylocka

Na draftu 1989. godine tradeali su Bucka Williamsa za Bowiea (izabran pickom prije Jordana…) i pick drafta. Taj pick je na kraju bio Blaylock. Imao je odličnu prvu sezonu u Netsima i postao je njihov startni razigravač. No na idućem draftu Netsi uzimaju Kennya Andersona i pred trenerom Dalyem je bio izbor. Odlučio se za Andersona i Mookie je tradean u Hawkse. Dobili su totalnog prolaznika Rumeal Robinson. Mookie je u Atlanti postao jedan od najboljih obrambenih igrača lige s 6 izbora u Najbolju defenzivnu petorku lige, te Allstar nastupom 1994. godine.

Mandatory Credit: USA TODAY Sports

2 Trade za Garnetta, Pierca i Terrya

Ovo je deal zbog kojeg su Netsi našli u ovakvoj situaciji. Dali su za njih trojicu čak 5 igrača i još podebljali sa 4 picka prve runde drafta, naravno nezaštićene. Aingie je napravio posao desetljeća. Netsi su hteli win now ekipu (baš se nisu dobro provodili kada su to pokušali…) i još uvek se oporavljaju od posledica. U to vreme su imali najskuplju petorku u istoriji lige i to im je donelo back to back nastupe u playoffu. Najdalje što su došli je bila 2.runda… Sada su u takvoj situaciji da su prvi svoj pick imali tek 2019. godine.

Boston Globe

1 Trade za Dr. J-a

Ovo je bio početak kraja za Netse. Osvojili su naslov u ABA ligi, a kako je iduće godine bilo spajanje s NBA trebalo im je novaca. Odlučili su da je pametno dati najbolje igrača, Juliusa Ervinga. Otišao je u Phillu za 3 miliona $ i tamo postao legenda. MVP 1981. godine, šampion 1983. , 11 puta Allstar i na kraju u Hall of Fame. Netsi su iduće godine bili najgora ekipa lige, uzeli samo 20 pobeda i na kraju se morali preseliti u New Jersey zbog slabe posećenosti.

ESPN

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Top 5 najgorih tradeova u istoriji Knicksa! - Ostatak Sveta
  2. Najgori tradeovi u istoriji Lakersa - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*