Večer velikih brojeva

MavsMoneyball

Drugi dan nastavka Lige donio nam je šest utakmica. Sve ekipe su išle dobrano preko 100 poena, te smo mogli vidjeti prave napadačke rapsodije. Najefikasniji su bili teksašani, Rocketsi i Mavsi su išli u produžetak, a na kraju su Harden i Westbrook dobili Zingisa i Dončića. Harden je odigrao nevjerovatnu utakmicu, ubacio je 49 poena uz fantastičnih 14/20 iz igre. Westbrook je dodao 31 i tako 20. put zaredom u ovoj sezoni ubacio preko 20 poena.

Blazersi su zahvaljujući trojci Mela uzeli bitnu pobjedu protiv Grizzliesa. Utakmica je bila u egalu cijelo vrijeme, Blazersi su bili puno bolji u prvom dijelu, no u drugom je proigrao Morant, a i obrana Memphisa i uspjeli su okrenuti rezultat. Do kraja se praktički igralo koš za koš, a presudio je Melo trojkom 30-ak sekundi prije kraja utakmica. Nurkić je odigrao odličnu utakmicu i još jednom pokazao da je strašna povreda samo ružno sjećanje. Ubacio je 18 poena uz 5 skokova, 5 asista i čak 6 blokada. Zatvorio je reket Blazersa, onemogućio lagane koševe Memphisa i bio jedan od ključnih faktora u ovoj važnoj pobjedi.

U ostalim utakmicama Bucksi su sjajno započeli protiv Kelta, Boston se uspio vratiti no Giannis je bio predominantan. Ubacio je 36 poena uz 15 skokova i odveo najbolju ekipu Lige do prve pobjede u drugom dijelu sezonu. Očajnu utakmicu je odigrao Jayson Tatum, možda jednu od najgorih u dresu Kelta. Ništa mu nije prolazilo za rukom, a meč je završio sa pet poena i očajnih 2/18 iz igre.

Vrlo dobru predstavu je pružio i Dario Šarić u pobjedi protiv Wizarsda. S klupe je ubacio 16 poena uz šest skokova, a najbolji u redovima Sunsa je bio duo Ayton-Booker, sa po 24 i 27 poena.

Vučević je vodio “domaćina” do pobjede protiv okrnjenih Netsa. Vuč je dominirao pod košem, ubacio je 22 poena uz 7 skokova, a u redovima Netsa najbolji je bio bivši ABA ligaš Luwawu Cabbarot sa 24 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*