Klubovi i igrači koji dominiraju ‘balonom’

NBA Buzz / screenshots

Zahuktao se nastavak sezone. Ekipe polako hvataju ritam i vraćaju se u natjecateljsku formu. Borba za playoff na Zapadu se totalno iskomplicirala. Mempihs Grizzliesi ušli su u nastavak sezone sa tri pobjede prednosti nad prvim konkurentima. Sada je to promenilo, a Blazersi im opasno duvaju za vratom. Spursi su se porazom od Nuggetsa udaljili od takvih ambicija. Raptorsi, Indiana i Sunsi su timovi koji su, za sada, obeležili takmičenje u ‘balonu’. Sve tri ekipe zabeležile su po tri pobede do sada. Sunsima te tri pobede i najviše znače u borbi za play off od kojeg ih dele tri pobede. Obzirom na lošu formu Grizzliesa (sva četiri poraza do sada), najviše nade imaju Blazersi (pobeda manje od Memphisa), no još uvek kakvu takvu nadu imaju Spursi i Pelicansi (uz Sunse):

Na Zapadu nema takve neizvesnosti. Wizzardsi su ispali iz trke za doigravanje, a pobede se računaju za prestiž. I dok Raptorsi eventualno mogu da pomrse konce Bucksima u borbi za prvo mesto, sve ostale ekipe su obezbedile učešće u play offu. Uz ove ekipe, ovih je pet igrača obeležilo dosadašnje takmičenje u Orlandu – od toga su dva iz našeg regiona – Luka Dončić, Jusuf Nurkić, Fred Van Vleet, TJ Warren, Devin Booker…

Povratak Nurka

Blazersi su jedna od ekipa koja je vrlo dobro ušla u ovaj nastavak sezone. Pogotovo naš Jusuf Nurkić. Vratio se nakon teške pobjede i igra fenomenalnu košarku. Možemo reći da je već sada 100% spreman, čak možda i bolji nego prije:

 

Ludilo Warrena

Najbolji strijelac nakon restarta nije niti Harden, ni Giannis, ni Luka, već TJ Warren. Sa tri nevjerovatne predstave, od kojih se ističe druga u kojoj je ubacio 53 stavile su ga na prvo mjesto među strijelcima nakon restarta. Trenutno je na nevjerovatnom prosjeku od 39.7 poena uz 5.7 skokova i pomalo nevjerovatnih 65% šuta iz igre. Da dodamo, njegovi su Pacersi trenutno na 3-0 kada je score u pitanju:

Clutch Booker

Na 3-0 su i Sunsi, a Devin Booker igrao kao u transu. Protiv Clippersa je dao 35 poena, a dao je koš u poslednjoj sekundi kojom je svom timu doneo pobedu.

Evo i njegovih statsa:

Srce šampionskog pitbulla

A kako sezona odmiče, i bliži se doigravanje, tako haubicu namešta i Van Vleeta. Jedan od ključnih igrača u šampionskom pohodu Toronta prošle godine igra sjajno i rešeta protivnike. Ne znamo očekuje li prinovu u familiji, ali se dobro sećamo kako je igrao prošle godine kada se to desilo:

Denverova Durantula

A svojih 30+ minuta dočekao je i Porter Jr. koji je poslednje dve utakmice počeo kao starter i već se sjajno uklopio sa Jokićem. Evo i njegovi statsi, za više analize pogledajte naš tekst:

Magični Luka

Posle nameštanja ruke u prvoj utakmici Luka je pronašao formu. Ubilježio je dva triple doublea u tri utakmice, a posebno je impresivan bio onaj poslednji. Uz 34 poena, uhvatio je čak 20 skokova te podelio 12 asista. Ta utakmica ga je svrstala u posebno društvo, samo su još trojica dosada u povijesti Lige imala 30+20+10, a jedan od njih je naš Jokić

NBABuzz

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*