TOP 5: Učinak naših igrača 8. 11. 2016.

1 Bojan Bogdanović

Bojan je solidno odigrao utakmicu protiv Wolvesa, 15 poena uz 3/9 šut. No prelomio je utakmicu trojkom sa skoro 8 metara u poslednjoj minuti i time doneo vrednu pobedu svojoj ekipi. Dobro se snalazio protiv mladih i talentovanih Vukova, rešavao stvari na iskustvo i šut, što vidimo da je upalio.

 

2 Nikola Jokić

Nikola je dobro iskorištavao sporost centarske linije Grizzliesa. Zabio je čak i trojku, a tome jedodao 12 poena uz 5 skokova. Imao je dobar šut, 4/10. Nikola se polako budi i u ovakvim utakmicama sigurno ima još prostora da dominira. Ono što on donosi na parket je stvarno posebno, kombijacija šuta, visine i osećaja za asista je zapanjujuća, a pogotovo protiv ovakvih protivnika to može doći do izražaja

 

3 Jusuf Nurkić

Juka nam se odlično borio s Gasolom i uspio zabiti 11 poena uz 7 skokova. Većinu šuteva je pogodio , 5/7 za 2 te dosta dobro zatvarao reket. Gasol se nije naigrao protiv njega, kao i većina centara u ligi. Iako je bio možda i najslabiji napadački iz prve petorke svakako je jedan od korisnijih igrača.  Dobra zatvaranja u obrani gde odlično sakriva još uvek spore noge, no to nadomješćuje snagom. Pored njega čak ni Gasolu i Randolphu nije bilo lako doći do svoje kvote skokova.

 

4.Dragan Bender

Napokon dobra predstava Bendera. Nakon odlične prve utakmicu malo se pritajo sve do sada. 10 poena je ubilježio u 20 minuta igre, no ono što je puno važnije je to da je su Sunsi bili na +19 kada je on igrao. Što znači da odlično utiče na igru svog tima. Dobro je razigravao, pogodio koji šut, te najbitnije nije puno propuštao u obrani. Samo da ovako nastavi i sigurno će dobivati sve više i više prilike od Watsona

 

5.Nemanja Bjelica

Solidna utakmica Bjelice protiv Netsa. Nije imao sreće na kraju kada je Babo rešio utakmicu trojkom. No Nemanja je solidno iskoristio svoje minute. Za 12 minuta 5 poena i čak 5 skokova. Svakako očekujemo da mu se minutaža poveća u idućim utakmicama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*