Green tanji za 50.000, Durant bogatiji za milion

Youtube / screenshot

Čudne su ljudske sudbine. Nekada saigrači a potom i ljuti rivali koji su vodili verbalne ratove, Draymond Green i Kevin Durant, ovih su dana ponovo u centru pažnje. U pitanju nije novo prepucvanje, već novac. I dok je jedan zaradio kaznu, drugi je dobio slatki bonus.

Krilni centar Warriorsa Draymond Green moraće da plati kaznu od 50 hiljada dolara zbog izjava koje je dao gostujući na televiziji TNB dok je komentarisao odlične igre beka Devina Bookera. Njegovi komentari protumačeni su kao „vrbovanje“, što je bio uzrok za kaznu.

Green je govorio o Bookerovim nastupima i rekao da je za njega najbolje da napusti tim iz Arizone, a na pitanje „da li ga vrbuje“ u Golden State, Grin je izjavio: „Možda“.

Sa druge strane, njegov nekadašnji saigrač iz GSW-a, a sada igrač Brooklyna Kevin Durant zaradio je laganih milion dolara bez da je išta napravio. Zapravio napravio je njegov sadašni tim – Netsi – plasiravši se u play off na Istoku, i to sa sedme pozicije.

Durant je za Brooklyn potpisao prošloga leta, a nije odigrao ni sekunde za svoj tim jer se oporavljao od povrede Ahilove tetive. No za egzistenciju Durantula ne mora da brine. Na platu od 37.1 milion dolara, sada mu je legao i bonus od milion za plasman u plej of, iako nije odigrao ni sekund.

 Bilo je spekulacija da bi Durant mogao zajedno sa Irvingom da se vrati za nastavak sezone, ali su ipak odlučili da je bitnije da se potpuno oporavi i spremi za novu sezonu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*