Top 5 8.8.-10.8.2020. Luka nastavlja oduševljavati

1 Luka DONČIĆ (Mavs)


40 min,36 pt,14 sk,19 asist,1 ukr,50 %FG

Fantatičnom predstavom, jednom od najboljih u karijeri Luka je “zabetonirao” prvo mjesto po broju triple doubleova ove sezone. Na kontu ih ima 17, pobjegao je Lebronu i Jokiću koji ga više nemaju šanse stići. Uz to Luka je podijelio i 19 asista, najviše u karijeri. Ključna je bilo njegovo sjajno dodavanje kroz noge za Klebera u produžetku nakon kojega je njemački centar zakucao uz faul. To je konačno slomilo Buckse i Mavsi su fantastičnu Lukinu partiju okrunili pobjedom.

2 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


 42 min,30 pt,11 sk,7 asist,3 ukr,53 %FG

Ludilo utakmicu su odigrali Nuggetsi i Jazzeri. Sporo se krenulo u meč, Jokić je ubacio samo dva poena u prvom poluvremenu. Ali u drugom kreće show. Mitchell je pogodio hrpu bitnih i teških šuteva kojima je konstantno vraćao Jazz u igru. Koš za produžetak je ipak ubacio Jokić, koji se umalo nije brojao zbog greške zapisničkog stola koji nije pustio vrijeme. Jokić je dominirao u četvrtoj četvrtini i produžetku, ubacio 14 poena, a meč je završio sa okruglih 30.

 

3 Nikola VUČEVIĆ (Magic)


38 min,26 pt,11 sk,1 asist,40 %FG

Uz sve napore Vučević i Magic nisu uspjeli slomiti Magic. Tatum je odigrao briljantnu završnicu, prvo je anulirao Vučevićeve poene i izjednačio meč, da bi nakon toga blokirao Rossa koji je pokušao ubaciti trojku za pobjedu. U produžetu bolje su se snašli Kelti, iako je Magic imao svojih prilika. Vučević je bio odličan, iako se mučio sa šutom izvana. Ubacio je 27 poena no za to mu je trebalo čak 27 lopti. Pridodao je tome i 11 skokova i tako ubilježio još jedan double double učinak.

4 Jusuf NURKIĆ (Blazers)


29 min,15 pt,6 sk,3 asist,3 bl,55 %FG

Nakon promašaja protiv Clippersa, Lillard je totalno poludio. Razmontirao je Sixerse, ubacio im 51 poena, a odličnu pratnju je imao u Melu i Nurku. Juka se nije previše “gurao” u napadu u ovoj utakmici. Uzeo je samo devet šuteva, što mu je bilo dovoljno za 15 poena, čemu je pridodao i 6 skokova uz 3 blokade.

 

5 Ivica ZUBAC (Clippers)


25 min,8 pt,15 sk,2 asist,1 bl,50 %FG

Još jednom je Zubac odigrao vrlo dobru utakmicu. Nije bio tako precizan kao protiv Mavsa kada je bio 100%-tan, no i protiv Netsa je pružio vrllo dobar meč. Uhvatio je čak 15 skokova, pokazao dominaciju pod košem. U napadu je strpao sve što je mogao, ubacio je 8 poena uz polovičan učinak iz igre.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*