Top 5: Učinak naših 13/3 i 14/3/2019

1 Luka Dončić8

Šuterski i dalje u lošoj formi, no Luka je usprkos tomu uspio dovesti Mavse na korak do pobjede. Šutirao je trojke 1/8, bacanja 3/7, no kada je zakucao u posljednjem napadu Mavsa na utakmici za vodstvo sve smo to mogli zaboraviti. Nažalost, Jokić mu je pokvario slavlje. Luka je na kraju bio na rubu triple double učinka, ubacio je 24 poena, uz 11 skokova, te 9 asista.

2 Nikola Jokić

Joker je odigrao izuzetno mirnu utakmicu protiv Mavsa, pogotovo u napadu. Uputio je samo 9 šuteva na koš, ubacio je 11 poena, ali oni posljednji su bili izuzetno bitni. Millsap je preuzeo njegov “dio” u napadu, no posljednja akcija je išla baš na Jokića. Sjajno se snašao, te pogodio preko Powella za pobjedu Nuggetsa. Iako je malo ubacio, te nije bio pretežito agresivan ka košu, Jokić je ipak najzaslužniji za pobjedu Nuggetsa.

3 Bojan Bogdanović

Još jedan naš igrač koji je sinoć imao priliku šutirati za pobjedu. Babo je nažalost promašio, no spasio ga je Matthews koji je iz skoka pogodio za pobjedu. No, Babo je odigrao odličan meč, kao i čitava ekipa Pacersa. Gubili su u jednom trenutku 19 poena, te su u posljednju dionicu ušli sa zaostatkom. No, sjajnom igrom u oba smjera su stigli, te na kraju prestigli Thundere. Babo je meč završio sa 23 poena, uz 5 asista.

4 Jusuf Nurkić

Blazersi igraju sjajno, a Nurk je odigrao još jedan odličan meč. Protiv Clippersa je većinu poena ubacio u drugom dijelu, a on i Lillard su bili nerješiva enigma za obranu Clippsa. Odlično su kombinirali u pick n’rollu, Nurkić se naubacivao laganih poena na Lillardove asiste. Na kraju su razbili Clippse, a Nurk je u samo 25 minuta ubacio 20 poena, te uhvatio 12 skokova.

5 Nikola Vučević

Lagan meč za Vuča i Magic. Nakon nezgodnog poraza od Wizardsa, nisu imali većih problema protiv najgore ekipe Lige, Cavsa. Vuč je imao nešto manju minutažu, više nije bilo niti potrebno, a ubacio je 19 poena uz 11 skokova te tako upisao još jedan double double učinak.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*