Kako je Bowen maj gerijem nokautirao rivala!

Prvog dana marta 2002. godine u jednoj za gledanje vrlo ružnoj utakmici San Antonio Sparsi su kao gosti pobedili Minesota Timbervulvse sa 85:77. U meču sa koga se verovatno niko ne seća niti jednog atraktivnog poteza, jednu situaciju ljubitelji NBA lige ipak nisu zaboravili, jer su imali priliku da prisustvuju jednom od najružnijih poteza u istoriji lige.

Brus Bouven je tokom celokupne karijere koju je uglavnom proveo u Sparsima bio poznat kao perfektan defanzivac, koji je vodio bezbroj duela protiv najboljih igrača lige početkom 21. veka, ali je isto tako bio poznat i kao košarkaš koji nije prezao da uradi vrlo nesportske stvari na parketu. Na njegovoj meti našli su se Stiv Neš, Stiv Frensis, Kobi Brajant, Kris Pol i mnogi drugi, ali čini se da je možda i najgore prošao Voli Ščerbijak, koga je Bouven tokom meča u Mineapolisu počastio „Maj-gerijem“ po sred lica.
Igrala se sredina treće četvrtine duela u kome je San Antonio već stekao ozbiljniju prednost kada je Kevin Garnet posle ofanzivnog skoka upsolio Sema Kasela, koji je odmah video da je Voli Ščerbijak sam na trojci i poslao mu loptu. Amerikanac poljskog porekla je perifernim vidom primetio da mu se približava Brus Bouven, pa je fintom pokušao da propusti irača gostiju da proleti pored njega, ali je Bouven u tom letu ispružio levu nogu i njome „slučajno“ poslao „Maj-geri“ pravo u glavu Ščerbijaka. Košarkaš Minesote se od udarca srušio na pod, a Bouven je na terenu prošao samo sa dosuđenim običnim faulom.

Ipak, odmah posle utakmice čelnici lige su odlučili da Bouvenov faul proglase za „nesportski“ i da igrača San Antonija kazne sa 7.500 dolara zbog grubosti na meču sa Timbervulvsima. Voli Ščerbijak je na svu sreću od udarca Bouvena zaradio samo malu modricu ispod oka.

Kada su ga novinari po završetku karijere, navodivši nekoliko „prljavština“, pa i faul nad Ščerbijakom, pitali da li smatra za sebe da je bio grub i „prljav“ igrač, Bouven je kratko odgovorio: „Nikada nisam bio „prljav“ igrač i nikada nisam želeo da povredim protivnika.“

I pored toga što je izjavio, mnogi ljubitelji NBA lige smatraju Bouvena jednim od „najprljavijih“ igrača u istoriji lige, a kao jedan od argumenata za tu tvrdnju pominju i „Maj-geri“ u lice Volija Ščerbijaka. Kako je on izgledao i da li je Bouven namerno ili slučajno udario Ščerbijaka možete da probate da zaključite pošto pogledate snimak incidenta, koji se nalazi pred vama.

(izvor: sportskasjecanja.com)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*