Kako je Luka uništio Dream team iz LA

Screenshot

Neverovatan je Luka Dončić. Strašnim performansom bukvalno je sam bacio na kolena tim koji se kotirao kao jedan od najvećih kandidata za šampionski prsten – 43 poena, 17 skokova i 13 asistencija, uz clutch trojku u zadnjim sekundama produžetka za pobedu Dallasa i 2-2 u seriji. Sve to bez druge zvezde tima, Kristapsa Porzingisa koji je meč propustio zbog povrede.

Pogledajte kako je Luka sve pogađao:

BBallytics.co

Kako je krenulo, Clippersi su lagano trebali doći do treće pobjede u seriji. Ipak Mavsi i Dončić su imali drugačije planove i nakon produžetka stižu do 135-133 pobjede. Prije utakmice, na zagrijavanju, povredio se Zingis, Luka je vukao povredu iz prošle utakmice, a u jednom trenutku u drugoj četvrtini bilo je +21 za Clipperse. Jedan momak je imao drugačije planove…

Luka Dončić uzeo je stvar u svoje ruke u trećem periodu. Mavsi su napravili 16-0 seriju, a Luka je sudjelovao ukupno u 25 poena u tom periodu. Čitava ekipa Clippersa je ubacila 19. Stigli su rezultat i preokrenuli, što je uvelike iznenadilo Clippse i Doca Riversa. Mavsi su u posljednjoj dionici imali i +11, ali na krilima Sweet Loua i Leonarda Clippersi ostaju u meču. Osjetio se izostanak Zingisa pogotovo u posljednjoj četvrtini kada se vidjelo kako se Luka ispuhao. Na kraju, obje ekipe promašuju svoje šuteve za pobjedu i otišlo se u produžetak.

I u dodatnom vremenu igralo se koš za koš. Činilo se kako će odlučili Marcus Morris koji je nakon Leonardove asistencije pogodio za +2 Clippersa nekoliko sekundi prije kraja. Ali onda je Luka nevjerovatan meč odlučio “začiniti” trojkom za pobjedu. “Dokusurio” je Clipperse, pogodio trojku i tako vratio seriju na početak.

Luka je bio nevjerovatan, meč je završio sa 43 poena, uzeo je 17 skokova i podijelio 13 asista. Odlične mečeve su odigrali i Burke sa 25 poena, te Hardaway sa 21 koji su napravili sve da zamijene Zingisov učinak. U redovima Clippersa nezaustavljvi je bio Sweet Lou koji je ubacio 36 poena, a Leonard je završio na 32. Još jednu očajnu utakmicu je odigrao George, ubacio je 9 poena uz očajnih 3/14 iz igre.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Šta Clippersi imaju protiv Luke? - Ostatak Sveta
  2. Prvi put sa Lukom kroz play off... - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*