Nevjerovatni Murray izborio sedmu!

Screenshot/Youtube

Denver Nuggetsi su na krilima fantastičnog Jamal Murraya stigli do 119-107 pobjede i tako izborili sedmu utakmicu u seriji. Murray je odigrao prosto nevjerovatno, ubacio je okruglih 50 poena uz preko 60%  iz igre! U zadnje tri utakmice je nezadrživ, a u prosjeku bilježi gotovo 50 poena, no ova posljednja šesta je bila nešto posebno.

Murray je odlučio kako Nuggetsi neće kući, u petoj ih je vratio nakon velikog zaostatka, a u šestoj nije dao Jazzerima da se vrate u utakmicu. Ubacio je 21 poen u posljednjoj četvrtini, a prosto je nevjerovatno kako je iz igre imao 17/24 uz 7/9 za tri poena. Imao je dostojnog protivnika u redovima Jazza, Donovana Mitchella koji je ovaj puta ubacio “samo” 44 poena uz devet trojki! Nije bilo dovoljno, a ovaj strašan duel će dobiti svoj epilog u sedmoj utakmici.

Valja izdvojiti i našeg Jokića koji je odigrao vrlo dobar meč sa 22 poena, 9 asista i 4 skoka. Nije forsirao, prepustio je većinu Murrayu, te odlično pomagao asistima i poenima kada je zatrebalo. U redovima Jazza istaknuo se Conley sa 21 ubačajem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*