Murray torpedovao, Joker nadskakao Lakerse

screenshot

Denver je slavio u trećoj utakmici finala Zapada protiv Lakersa rezultatom 114 – 106. Tako je ekipa iz Colorada smanjila zaostatak u seriji na 2-1, a junaci pobede Denvera bili su Nikola Jokić, Jamal Murray i Jeramy Grant.

Murray je predvodio Nuggetse sa 28 poena, 12 asistencija i osam skokova, Grant je dodao 26, dok je Joker postigao 22 poena, uz 10 skokova i pet proigravanja. Dvocifren je bio i Morris koji je sa klupe dodao 14 poena.

Nikola Jokić hits incredible shot in Game 3 vs. Lakers

OMG JOKER HOW

Posted by Denver Nuggets on Tuesday, September 22, 2020

Ključ pobjede Denvera je bio neverovatan odnos skokova u korist Denvera, 44-25, te mizernih 60 % uspešnosti sa linije slobodnih bacanja za Lakerse.  Jokić koji je imao 10 skokova tako je nadskakao sva tri visoka igrača Lakersa – Davis, McGee, Howard – koji su imali ukupno 4 skoka!

Sasvim zasluzeno mora se reci, vodili su nakon prvog poluvremena, imali 15 razlike 8 minuta do kraja, kada Lakersi prave ludu seriju i dolaze na minus 3. U tom momentu su Lakersi, predvođeni Rondom koji je kažnjavao sve greške rivala, napravili seriju od 16-2. Minut i po do kraja utakmice Denver je imao tri poena prednosti (98 – 95), a trojku za izjednačenje promašio je Lebron James.

Denver je odbio napade Lakersa zahvaljujući sjajnom Murray koji je dao 2 trojke te asistirao Millsapu za ključne poene.

Jamal Murray hits two clutch 3-pointers in Game 3 vs. Lakers

JAMAL MURRAY IS A CLOSER.

Posted by Denver Nuggets on Tuesday, September 22, 2020

Vredan pomena je i Lebronov triple double kod poraženih – 30 poena, 11 skokova, i 10 asistencija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*