Bullsi imenovali novog stratega

Screenshot/Youtube

Chicago Bullsi imenovali su bivšeg trenera Oklahome Thundera, Billy Donovana za novog trenera. Bullsi su prije malo više od mjesec dana otkazali suradnju Boylenu, dok je Donovan nakon ispadanja iz doigravanja sporazumno raskinuo s Thunderima. Nakon uspješne NCAA karijere, ovo će mu biti druga NBA klupa na kojoj sjedi. Thunderi su pod vođstvom Donovana bila pet puta u plej ofu uzastopno. U prvoj sezoni na klupi Thundera je uz Durenta i Westbrooka uspeo tim da odvede do finala Zapada. Na klupi Oklahome je imao skor 243-157, dobio je 60% utakmica.

Jim Boylen službeno je razriješen dužnosti glavnog trenera u Chicago Bullsima. Novi presjednik košarkaših operacija Arturas Karnisovas smijenio je Boylena, potez koji smo svi mogli očekivati. Dvije sezone, tj 123 utakmica trajala je Boylenova vladavina u Chicagu. Vladavina koja je ostala obilježena crnim slovima u povijesti Bullsa.

Statistički Boylen je drugi najgori trener u povijesti Bullsa. Niti jednom nije uspio izboriti playoff, a Bullsi su dobili 44 utakmice, što je postotak pobjeda od 31.7%. Gori od njega je bio samo Tim Floyd, koji je preuzeo Bullse možda u najgore vrijeme, odmah nakon Jordanovog odlaska iz Bullsa, lockout sezoni 1998/99. Boylen je svoju eru obilježio sa nizom gafova. Pokušao je vladati “čvrstom rukom”, imao je izuzetno naporne treninge, a volio ih je održavati dan nakon back to back utakmica. Trčao je veterane da trče sprinteve do izemoglosti, a nije dugo prošlo kako se čitava svlačionica pobunila protiv njega.

Kada na sve to nadodamo i neke nebuloze poput stavljanja Arciodicana na Giannisa, izjava da bi volio da Bullsi imaju 35 asista po utakmici u prosjeku ili timeoutove u posljednjim sekundama utakmice na -20. Nekoliko puta se posvađao sa glavnom zvijezdom ekipe Zach Lavineom, White i Wendell Carter Jr nisu nimalo napredovali.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*