Bikovi umalo bojkotirali treninge?

Screenshot/Twitter

Utakmica protiv Celticsa je bila prava noćna mora za Bullse. Bikovi su potpuno razbijeni od Kelta, a ova utakmica nam je donijela i nekoliko rekorda. Za neke pozitivnih, za neke negativnih.

Kelti su pobijedili sa čak 56 razlike, što je najveća pobjeda u povijesti franšize, oborili su rekord koji je bio aktivan još od 1962. godine kada su sa 51 košem razlike dobili Sixerse.  Također su izjedančili rekord NBA Lige za najveću pobjedu gostujuće ekipe, zajedno sa Seattleom koji je 1986. godine dobio Houston u gostima sa 136-80. S druge strane Bullsima je ovo najveći poraz u povijesti franšize, oborili su negativni rekord koji je bio aktualan od 2001. godina kada su sa 51 košem razlike izgubili od Minnesote.

-“Treba nas biti sram.”- izjavio je Lavine nakon utakmice u kojoj su navijači izviždali cijelu ekipu. Bullsi su izgledali kao razbijena vojska, dok su Kelti “bili na misiji”. Otvorili su utakmicu sa 17-0 i nakon toga je sve bilo prilično jasno. Nije se očekivala ovako velika razlika,  no pobjeda Kelta niti jedne sekunde utakmice nije dolazila u pitanje.

Daniel Theis je iskoristio izostanak Horforda zbog povrede i odigrao je odličnu utakmicu. Ubacio je 22 poena uz 10 skokova, a priključio mu se Brown koji je ubacio 23 poena s klupe. U redovima Bullsa nešto bolji od ostalih je bio Harrison koji je ubacio carrer high 20 poena, dok je Lavine dodao 11.

Pobuna

Nakon ovakvog poraza stvari, očekivano nisu bile bajne u Vjetrovitom Gradu. Naime, Boylen je protiv Kelta koristio više postave sa mladim igračima i njima davao šansu, dok je veterane i ostale igrače koji imaju redovnu minutažu malo manje koristio. Igrači vjeruju da je to bio uzrok ovako velikog poraza, te se priča da su pokušali bojkotirati treninge.

Srećom, Lopez i Markkanen su uspjeli smiriti situaciju, te su igrači održali zatvoren sastanak između sebe kako bi riješili ove probleme. Tek što su smijenili Hoiberga nastali su problemi.

 

Ekipa bez trenera

Ekipa iz Vjetrovitog Grada  je u potrazi za novim trenerom. Predsjednik Košarkaških operacija u Bullsima, John Paxson objavio je kako su uručili otkaz dosadašnjem treneru Fredu Hoibergu.

Razmontirali su ekipu prošle godine, krenuli u rebuilding, no izgubili su strpljenje sa Hoibergom. Bullsi se trenutno nalaze na dnu Lige. Od njih su gori samo Cavsi, a dobili su samo 5 utakmica u tekućoj sezoni. Hoiberg koji je na glasu kao napadački trener nije napravio dobar posao. Bullsi su posljednje ekipa Lige po napadačkom ratingu, a 28. po prosječnom broju poena. No, s obzirom na trenutačni roster teško da se moglo nešto više.

Pozitivna je stvar što je u potpunosti vratio Lavine u život. Igra sezonu života i uvjerljivo je najbolji strijelac Bullsa sa 25 poena u prosjeku. No, problem nastaje što ga nitko ne može ispratiti. Jabar Parker nešto pokušava, no još je daleko od optimalne forme.

Uz to Bullsi su imali i velikih problema s povredama. Markkanen i Dunn su se povredili nakon samo jedne utakmice. Obojica su trebali biti nositelji ekipe, a uz to i Portis je odigrao samo 4 utakmice.

Zamjena za Hoiberga se još čeka, a dužnost privremenog trenera će preuzeti dosadašnji asistent Jim Boylen.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Domaći dečko ostao bez šanse - Ostatak Sveta
  2. Boylen je bivši, Karnisovas bira između četiri imena - Ostatak Sveta
  3. Chicago Bulls 2020-2021 Zatišje pred buru u Vjetrovitom gradu - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*